Térítésmentes MRI vizsgálatok

Több hónapos előkészítő munka után február 27-én elindultak a térítésmentes MRI vizsgálatok Baján.

Kiemelkedő jelentőségű szakmai előrelépés történt a Bajai Szent Rókus Kórház életében. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozottá vált az ún. MRI diagnosztikai vizsgálat, melyet a járóbeteg-szakellátás keretében vehetnek igénybe a betegek.

Helyileg a Sugó MR Diagnosztikai Központban (Szent Antal utca) történnek a vizsgálatok. A NEAK 20 órában határozta meg a finanszírozott heti TVK keretet. Ez azt jelenti, hogy a vizsgálatok időigényességét is figyelembe véve várhatóan heti 26, úgynevezett natív, és heti 5, úgynevezett kontraszt anyagos vizsgálat történhet meg államilag finanszírozottan, előjegyzés alapján. A vizsgálatok elvégzését szakorvos kezdeményezheti a kórházi járóbeteg-szakellátás keretében, mondta el dr. Tóth Gábor főigazgató megköszönte Zsigó Róbert országgyűlési képviselő ebben az ügyben nyújtott segítségét.

A csütörtöki bejáráson is jelen lévő Zsigó Róbert elmondta: mostantól a bajaiaknak nem kell messzire utazniuk egy-egy vizsgálat miatt, városunkban is elérhető az ingyenes szolgáltatás. Hatalmas fejlődés ez az intézmény és a térség számára is, hiszen a városi kórházak zömében nincs lehetőség ilyen vizsgálatokra.

A szolgáltatást a Bajai Szent Rókus Kórház ellátási területéhez tartozó  betegek vehetik igénybe: Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Baja, Bácsalmás, Bácsszőlős, Bátmonostor, Császártöltés, Csátalja, Csávoly, Csikéria, Dávod, Dunafalva, Érsekcsanád, Érsekhalma, Felsőszentiván, Gara, Hercegszántó, Katymár, Kunbaja, Madaras, Mátételke, Nagybaracska, Nemesnádudvar, Rém, Sükösd, Szeremle, Vaskút, Tataháza.