A legnemesebb foglalkozás

A Magyar Országgyűlés február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnek évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította. A Bajai Szent Rókus Kórházban másnap tartottak ünnepséget. Dr. Tóth Gábor főigazgató Ferenc pápát idézte: „Ez a legnemesebb foglalkozás!” Mint mondta: az ápolói hivatás valódi küldetés.

DrHorpácsy BalázsazÁEEK térségi igazgatója levélben köszöntötte a bajai intézmény dolgozóit.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: az egyik leginkább emberpróbáló munka az ápolóké, hiszen fizikailag és lelkileg is jelentős megterheléssel jár.

Nyirati Klára polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az ápolók naponta találkoznak az örömmel (gyógyult betegek) és járják meg a pokol bugyrát. Végtelen kitartást, lelkierőt kívánt a dolgozóknak. „Az emberek számára az egészség a legfontosabb dolog, ha az nincs, semmi sem számít!”

Göbl Vilmosné ápolási igazgató külön megköszönte azok munkáját, akik az ünnepség idején is a betegágyak mellett dolgoztak. „Hiszünk az összefogás erejében, ez a kollektívának fontos. Mint ahogy az is, hogy 2013-ban a város egészségügyért díjazásban részesítette a szakdolgozókat. Sajnos, egyre kevesebben vagyunk, pedig a munkánk nélkül nincs megfelelő egészségügyi ellátás. Ez a nap rólunk szó, a miénk! Legyünk büszkék, hogy ápolók lehetünk!”

Magyarország első főápolónőjéről, Kossuth Zsuzsannáról a Központi Aneszteziológiai és Kardiológia, valamint az intenzív betegellátási osztály emlékezett meg.

Végezetül jutalmat kapott a sebészet, a traumatológia és a II. belgyógyászat. Az ünnepség fogadással zárult.