Intézményünkben is indul az új Járóbeteg Irányítási Rendszer

A Bajai Szent Rókus Kórházban is megkezdi működését az új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR). Az újítás bevezetésére fokozatosan kerül sor, elsőként a Diagnosztikai Épület 8 szakterületének rendeléseire érkezők vehetik igénybe a kihelyezett automatákat. A fejlesztés célja a betegek komfortérzetének emelése azáltal, hogy az ellátások átláthatóbbá, szervezettebbé és gördülékenyebbé válnak.

A Járóbeteg Irányítási Rendszer a járóbeteg-ellátásra (így a különböző szakrendelésekre, vizsgálatokra) érkező betegek ellátását támogatja. A JIR első körben a Diagnosztikai Épületben levő szakrendeléseknél került bevezetésre, ennek megfelelően az új rendszer jelenleg az alábbi rendelések esetében vehetők igénybe:

 • Gasztroenterológia szakrendelés
 • Fül-orr-gégészet 1-2 szakrendelés
 • Sebészet szakrendelés
 • Urológia szakrendelés
 • Érsebészeti szakrendelés
 • Szájsebészeti szakrendelés
 • Szemészet 1-2 szakrendelés
 • Tüdőgondozói szakrendelés.

 

A gyorsabb és hatékonyabb ellátás érdekében a Diagnosztikai Épület földszintjén, a lift előterében érintőképernyős sorszámhúzó automata (KIOSZK) került kihelyezésre. Az intézménybe érkező betegek az automatánál a TAJ-számuk megadásával sorszámot tudnak kérni, ahol kétféle sorszám kiadására van lehetőség:

 1. Sorszámkérés időpontkéréshez
  Amennyiben a beteg még nem rendelkezik időponttal, a „Betegelőjegyzésre megyek” menüpontot kell választania, ezt követően a – TAJ szám megadását követően – a betegelőjegyzéshez kap sorszámot.
 2. Sorszámkérés szakrendelésre szóló behívószámhoz
  Amennyiben a beteg időpontra érkezett, a képernyőn az „Előjegyzésre érkeztem” menüpontot kell kiválasztani, a sorszámot a rendszer a TAJ-szám megadásával adja ki.
  Az automatánál kiadott sorszám az érintett szakrendelés informatikai rendszerében is megjelenik, a kórház munkatársai számára jelzi a beteg megérkezését. A beteg szakrendelőbe – illetve előjegyzésre – hívása ugyanezzel a sorszámmal történik.

Fontos, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez TAJ-szám ismerete szükséges.

Az időpontra érkező betegek esetében kérjük, hogy az előjegyzett időpontjuk előtt érkezzenek meg az intézménybe, mivel az időpont lejártát követően a rendszer nem tud sorszámot adni.

Bízunk benne, hogy az újítás segítséget nyújt abban, hogy minden betegünk a lehető legkényelmesebben és a leggyorsabban juthasson hozzá a szükséges ellátáshoz. Valamennyi hozzánk érkező betegnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!