ENERGIATUDATOS KÓRHÁZ DÍJBAN RÉSZESÜLT INTÉZMÉNYÜNK

Energiatudatos Kórház 2022 elismerésben részesült a Bajai Szent Rókus Kórház. Az ünnepélyes átadóra május 5-én, a Parlamentben került sor. Az elismerést elnyerő egészségügyi intézmények képviselői a díjakat Szili Katalintól, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnökétől, dr. Molnár Ferenctől, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatótól vehették át.

Intézményünk a betegek minél magasabb szintű ellátása mellett prioritásként tekint a széles körű egészségvédelemre, az egészség megóvására: fontosnak tartjuk a lakosság egészséggel kapcsolatos ismereteinek bővítését, valamint, ehhez kapcsolódóan környezetünk védelmét is, amivel hosszú távon szintén hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. Célunk, hogy a kórház működtetése során csökkenteni tudjuk a környezetre gyakorolt negatív hatásokat, ennek érdekében intézményünkben az elmúlt években több energetikai beruházás és együttműködés is megvalósult. A folyamatos fejlesztések és a környezettudatos szemlélet egyik kiemelkedő eredménye az Energiatudatos Kórház díj elnyerése.

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. által működtetett Virtuális Erőmű ProgramTM (VEP) egy olyan fenntarthatósági kezdeményezés, amelynek célja, hogy összegyűjtse az energiai szükségletek racionalizálását eredményező, energiahatékonysággal kapcsolatos jó gyakorlatokat. A program Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán elnyert Energiatudatos Kórház elismerés igazolja, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház az energiahatékonysági, illetve a megújuló energiai fejlesztési követelményeknek teljes körűen eleget tett. Büszkék vagyunk a megtisztelő címre, amelyet díjazottként 1 éven keresztül használhatunk.