Orvostörténeti kiállítás nyílt a Kalocsai Érseki Könyvtárban

2023. március 22-én az orvoslás történetét bemutató egyedülálló kiállítás nyílt Kalocsán az Érseki Könyvtárban. A csodás tárlat megtekintésére volt alkalma Bács-Kiskun vármegye kórházi vezetőinek, Bábel Balázs kalocsai érsek és munkatársainak személyes közreműködésével. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye régóta komoly kapcsolatokat ápol a területén működő kórházakkal.

Az érsek úr a kecskeméti, kalocsai, kiskunfélegyházi, bajai és kiskunhalasi intézmények menedzsmentjének tartott tárlatvezetést és engedett betekintést az érsekség épületeibe, többek között a lélegzetállító könyvtárba - Patatchich Ádám érsek 18. századi barokk olvasótermébe- mely igazi kuriózumokat rejt.

A gyógyítás históriája egyidős az emberiséggel, írásos emlékei 6-7 ezer évre tekintenek vissza, az Egyház már kezdettől szervezett módon foglalkozott a gyógyítással és ápolással. A kiállítás az ókortól a 19. századig mutatja be a gyógyítás mérföldköveit, fejlődését könyvtörténeti ritkaságok segítségével.

A kiállítás megtekintését szeretettel ajánljuk mindenkinek, egyúttal köszönjük Érsek Úrnak és kedves kollégáinak a feledhetetlen tárlatvezetést és történeti ismeretterjesztést!