Közel 13 millió forintot gyűjtöttek a kórházunknak a Richter Egészségváros programon

Szeptember 23-án, szombaton immáron másodszorra érkezett Bajára a Richter Gedeon Nyrt. által szervezett Richter Egészségváros program. Az esemény keretében a bajai és a térségi lakosok nagyszabású, tartalmas, sokszínű, ingyenes egészségprevenciós előadásokon, szűréseken és méréseken vehettek részt a Szentháromság téren felállított Richter Egészségvárosba, összesen 24 sátorban. A Richter Gedeon Nyrt. alapadományával kiegészítve a látogatók, illetve az eseményt online felületen követők összesen közel 13 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyből a Bajai Szent Rókus Kórház új, korszerű kardiológiai műszert, egy speciális szívultrahangfejet szerez be.

A rendezvény a Déri kertből induló Egészségsétával kezdődött 9 órakor. A szomorú, esős idő ellenére közel ötvenen indultak esernyős sétával az esemény helyszínére, és szereztek rögtön fejenként 1 500 forint értékű adománypontot az intézménynek. A Szentháromság téren ezt követően délután 17 óráig 24 sátorban, 24 féle egészségprogramon vehettek részt a látogatók. A szűrések és tanácsadások mellett változatos szórakoztató színpadi és gyerekprogramokkal is várták az érdeklődőket.

A rossz idő ellenére sokan vettek részt a szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon. Az ismeretterjesztő beszélgetéseket a szervezők online is közvetítették az Egészségváros Facebook oldalon, így akiknek személyesen nem volt lehetőségük jelen lenni, azok is nyomon követhették az eseményt. Az elhangzott előadások a rendezvényt követően is elérhetőek a Richter Egészségváros Facebook oldalán, melyeket érdemes visszakeresni és megnézni, hiszen jól hasznosítható tanácsokat tartalmaznak az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A résztvevőket a részvételért és az összegyűjtött adománypontokért ajándékokkal leptük meg. 5 ponttól a lakosok alma, kulcstartó, toll közül választhattak, a nagyobb pontszámokat pedig Foody Free chipsszel, illetve Kulináris vásárlási utalvánnyal jutalmaztuk. Az első három 20 pontot elért résztvevő családi fagyizást kapott a Gombóc Artúr Cukrászda és Fagyizóba, míg fődíjként az első 35 pontot elért látogató családi ebéden vehet részt a Malom-Club Bowling-Étteremben. Ezúton is köszönjük az ajándék-felajánlásokat!

A program zárásaként a Duna Szálló előtt felállított színpadon került sor az ünnepélyes adományátadásra, ahol fény derült a személyes és online részvétellel gyűjtött összegre is: az aktivitás eredményeként a Richter Gedeon Nyrt. összesen 12 848 500 forinttal támogatja a Bajai Szent Rókus Kórházat. Különleges értéket ad ennek az adománynak az, hogy annak egy része a lakosok által gyűjtött pontokból alakult ki, minden egyes pont mögött valamilyen egészséggel összefüggő tevékenység (szűrővizsgálaton, előadáson, tanácsadáson való részvétel, vagy az azokhoz kapcsolódó online aktivitások) állt.

Az adományt Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője adta át. Kiemelte: a rossz idő ellenére nagyon sok lakos élt a lehetőséggel és csatlakozott az egyes programelemekhez. A gyógyszergyártó cég 3,5 millió forintos alapadománya mellett további 7 millió 407 ezer 500 forintot személyes jelenléttel szerezték meg a bajaiak. A fennmaradó részt pedig online módon gyűjtötték hozzá az emberek. Az adomány átadásakor a Richter cég képviselője értékelte a program eseményeit. A szűrővizsgálatokat rendkívül sikeresnek találta, sajnos akadtak kiugró és extrém értékek is.

Dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója köszönetet mondott a szervezőknek, a sátorépítőknek, akik a zuhogó eső ellenére gyorsan és szakszerűen dolgoztak, kiemelten köszönte a lakosoknak a lelkes adománygyűjtést, továbbá kollégáinak az egész napos áldozatos munkát.

Hálásak vagyunk, amiért egy rendkívül sikeres és tartalmas napot tudhatunk magunk mögött, ami fontos értékek, így az egészség és a jótékonyság jegyében telt.

További részletes összefoglaló az Egészségnapról