Halszerda az egészségügyben

Frissen készült halászlével vendégelte meg december 9-én, szerdán a Baja Szent Rókus Kórház covid- és krónikus bel osztályán, az SBO-n, valamint a mentősöknél szolgálatot teljesítőket a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete.

A halászlét a Bácskai Kultúrpalota udvarán főzték meg, a logisztikai hátteret ezúttal is a Baja Marketing Kft. biztosította. – Tavasszal már volt hasonló akciónk, egyesületünk első hölgy tagja, Metzker Krisztina ötlete nyomán 35 kiló halból mintegy 70 adagot főztünk egészségügyi dolgozóknak. Most úgy gondoltuk, ezt a mennyiséget megkétszerezzük. Ezúttal dupláztunk, 70 kg ponty felhasználásával 140 adag halászlé készült a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. támogatásával – ismertette Horváth Árpád, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete tagja, aki maga is forgatta a bográcsot. Hozzátette: az akció fontos célja az is, hogy felhívják a figyelmet a magyar hal kitűnő minőségére, a halfogyasztás gyakoriságának növelésére.

A Bajai Szent Rókus Kórházban dr. Keresztes Rita megbízott főorvos (aneszteziológiai intenzív terápiás osztály) vette át és köszönte meg az ünnepi étket. „A covid-járvány megfeszített munkát jelent számunkra. Köszönjük a felajánlást, jól esik, hogy gondolnak ránk ebben a túlterhelt időszakban.” Hozzátette: külön örülnek, hogy mai ebédjüket az egyesület főzte, hiszen Baja a halászlé fővárosa.