Digitális adatfeldolgozás

Új tabletekkel gazdagodott a bajai dialízis központ. A korszerű eszközök a művese gépekhez csatlakozva rögzítik és továbbítják a legfontosabb adatokat, eredményeket. A mintegy 1,5 millió forintos beruházás lerövidíti az adatfeldolgozást, segítve a hatékonyabb munkát, mondta a Diaverum Dialízis Központ orvosigazgatója, dr. Magyar Katalin. A szakemberek korábban papíralapon dolgozták fel az adatokat, ami sok időt és energiát vett igénybe. „A nővérek már a tabletekkel dolgoznak. Az összes adatok, eredményt automatikusan átveszi az eszköz, és továbbítja az online központi betegszerverre, a cég adatbázisába. Jelentősen megkönnyíti a nővérek munkáját.”

További segítséget jelent a speciális betegkártya, amely tartalmazza az ellátottak alapvető adatait és legutóbbi vizsgálatok eredményeit. A rendszer felhasználóbarát, így a tabletek alkalmazásához nincs szükség szakmai előképzettségre, hangsúlyozta Kiss Sándor, a központ technikusa. „A nővérek részt vettek egy előzetes továbbképzésen, gyorsan megtanulták az új eszközök kezelését.”

A bajai dialízis központ a második az országban, ahol alkalmazzák a központi feldolgozórendszert. A tervek szerint hamarosan a többi állomáson is lehetőség nyílik az információ digitális rögzítésére. Baján a 1,5 milliós beruházást önerőből valósította meg a központ.