Tájékoztató 🧑‍💻 💉 regisztrált 16-18 évesek oltása

Mai nap (05.10. hétfő) reggeltől tudnak a már az érvényes regisztrációval rendelkező(!) 16-18 évesek online időpontot foglalni Pfizer-BioNTech Covid-19 elleni védőoltásra.Az érvényesített regisztráció alapján időpontfoglalásra jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak.

Az oltásukra május 13. csütörtöktől szerveztek és hirdetnek időpontokat.

🔹Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérjük, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

AZ OLTÁSOK BEADÁSÁNAK A FELTÉTELE a kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozat, amit mellékelünk, illetve az alábbi linken tudnak megnézni, kinyomtatni:https://koronavirus.gov.hu/.../szuloi_hozzajarulo...

Amennyiben lehetőségük van rá kérjük, hogy a szülői beleegyező nyilatkozatot kinyomtatva, kitöltve, aláírva hozzák magukkal.

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás!

🔹MIT KELL VINNI AZ OLTÁSRA?- kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,- kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,- TAJ-kártyát,- személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség.(A Pfizer-BioNTech vakcinára kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg időpontot foglalni.)