Több műszert adományoztak

Bár tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt a Karácsonyt várva… jótékonysági koncert, a Koronária Közalapítvány szerét ejtette, hogy műszeradománnyal lássa el az általa hosszú évtizedek óta támogatott 1-es belgyógyászati osztályt a Bajai Szent Rókus Kórházban.

A személyi jövedelemadók 1 százalékából beérkezett összeget is orvosi műszerek vásárlására fordította a Koronária Közalapítvány. Menczer György kuratóriumi titkár április 28-án a kórház előterében adta át a mintegy 400 ezer forint értékű adományt, amelyet dr. Tóth Gábor főigazgató vett át és köszönt meg. Dr. Kovács Zsolt, az 1-es belgyógyászat osztályvezető főorvosa elmondta: olyan eszközökről van szó, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi munkához. – Kaptunk egy speciális készüléket, amely a súlyos állapotú betegek táplálását segíti elő, továbbá négy vérnyomásmérőt és négy pulzoximétert. Ez utóbbi különösen fontos tüdőgyulladás kezelése esetén – tájékoztatott a főorvos.

Menczer György köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ezúttal is a Koronária Közalapítványt támogatták adójuk 1 százalékával, s lehetővé tették, hogy a kórház újabb nélkülözhetetlen műszerekkel gazdagodjon. Hozzátette: most nem tudtak sok millió forint értékű gépet adományozni, de bíznak abban, hogy idén decemberben megtarthatják az elmaradt koncertet, amely segítségével újabb nagy értékű műszert tudnak beszerezni a kórház számára.