Szent szolgálat

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek.

A fentieket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta pénteken, a magyar ápolók napján. Köszöntőjében az olvasható, hogy hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján a magyar ápolók napját.
Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat.

„Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet.”

Kásler Miklós közölte: folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének. A gondoskodásnak az elsődleges célja az, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjuk számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret biztosítsanak, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, valamint a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék, írta a miniszter a közösségi oldalán.

MTI/Balogh Zoltán