Kitüntették a vezetőt

A Varga László tiszteletére alapított díjat Tóth Gábornak, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatójának adományozták idén.

Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, miután átvette az emlékérmet,
mellette felesége, Tóthné Mészáros Katalin járási tisztifőorvos.
Fotó: MTI/Kiss Dániel

Varga Lászlónak megadatott, hogy a függetlenné váló Magyarországon a kereszténydemokrata gondolat, értékvilág és politika megújítója lehessen. A 2003-ban elhunyt politikus meghatározó alakja volt a történelmi, sorsfordító időknek, mondta pénteken Baján Schanda Tamás államtitkár.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszédet mond a Keresztény Közéletért Emlékérem átadóünnepségén, Baján

A kereszténydemokrata politikusról, drámaíróról elnevezett, őt ábrázoló díj átadóján hangsúlyozta: Varga László az európai kereszténység értékei mentén fejtette ki közéleti munkáját; egy világégés végén is, a szétbombázott Budapesten, és nagyjából negyvenévi kommunista elnyomás és megnyomorítás után is, a fellélegzett Magyarországon. Kiemelte: Varga László példát mutatott és szellemi támaszt nyújtott mindazoknak, akik végül sikerre vitték a magyar kereszténydemokráciát.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője átadja a Varga László tiszteletére alapított díj, a Keresztény Közéletért Emlékérem kísérőoklevelét Tóth Gábornak (Schanda Tamás, a díjátadó, Tóth Gábor és felesége, Tóthné Mészáros Katalin járási tisztifőorvosl

A Varga László-emlékéremmel kitüntetett Tóth Gábor főigazgató főorvosként 2007 júliusától vezeti a Bajai Szent Rókus Kórházat. Mint az ünnepségen elhangzott, az elmúlt tíz évben az intézményben csaknem hétmilliárd forint összegű fejlesztés valósult meg.