Még több maszkot kaptak

Újabb jelentős mennyiségű adomány érkezett a Bajai Szent Rókus Kórházba: az Axiál Kft. képviselője április 8-án több doboznyi ffp2-es típusú maszkot adott át dr. Tóth Gábor főigazgatónak. Az intézményvezető elmondta: a kórház ellátása védőfelszerelések tekintetében folyamatos és megfelelő, de mivel a járványnak még senki sem látja a végét, azt sem lehet felbecsülni, mekkora mennyiségű felszerelésre lesz szükség. Így minden adományt nagy örömmel fogadnak. – Nagyon fontos a betegek és a dolgozók biztonsága, ami nálunk maximálisan megvan, de mindig fokozható. A jövőben várhatóan emelkedik a betegek száma, minden helyzetre fel kell készülnünk. Köszönjük az Axiál Kft.-nek és dr. Fodor Gyöngyinek, hogy évek óta folyamatosan támogatja intézményünket.

Az Axiál Kft. részéről Baksa Zoltán (üzemfenntartási részleg) adta át a maszkokkal együtt a vezetőség jókívánságait, kiemelve: a cég számára mindig is fontos volt a segítségnyújtás. Hozzátette: alkalmazottaikat és azok családtagjait is ellátták a megfelelő védőfelszereléssel.

Dr. Tóth Gábor azt is elmondta: a kórházban jelenleg nem ápolnak koronavírussal fertőzött beteget, és egyetlen vizsgálat sem igazolt vissza pozitív esetet, a védőfelszerelést azonban már gyanú esetén is alkalmazni kell.