Halászlé a krónikus belnek és a mentősöknek

Baján közösségi összefogással igyekeznek megoldani az egészségügyi dolgozók folyamatos ellátását: több cég, vállalkozó, szervezet és magánszemély is felajánlotta segítségét, amelyet a Baja Marketing Kft. koordinál, így rendszeresen tudnak meleg ételt és további ajándékokat szállítani a kórházi osztályok számára.

– Baját nem győzheti le a járvány! – jelentette ki Metzger Krisztina, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete tagja április 7-én, a Bácskai Kultúrpalota udvarán, ahol Gyurkity TamásHorváth ÁrpádÁdám PéterIkotity József és Pekanov Máté (mindannyian többszörös halfőző bajnokok) társaságában lobbantotta fel a lángot több bogrács alatt. Az egyesület tagjai úgy döntöttek: bajai halászlét készítenek el a mentőszolgálat, valamint a krónikus belgyógyászati osztály dolgozói számára. Gondoltak a Baja Marketing Kft. dolgozóira is, akik jelenleg főként a járványvédekezésben dolgoznak, nekik is jutott a hungarikumból.

35 kg hal felhasználásával 70 adag készült, nem csekély előkészületi munkával. – Ezzel az akcióval is szeretnénk felhívni a figyelmet a halfogyasztás fontosságára, a magyar hal kitűnő minőségére, az összefogás erejére és nem utolsó sorban a hungarikumkra. Helyi civilként és lokálpatriótaként nagyon fontosnak tartottuk, hogy csatlakozzunk az akcióhoz – fogalmazott Metzger Krisztina. Az egyesület tagjai buzdító levelet is írtak a kedvezményezett intézmények számára.

Ádám Péter hozzátette: Metzger Krisztina és Ikotity József ötletét az egyesület vezetősége támogatta, többen azonnal vállalkoztak főzésre is. A versenyek és a rendezvények elmaradnak, így külön öröm, hogy jótékonysági céllal együtt főzhetnek, természetesen a biztonsági előírások betartása mellett.

Az étket a Baja Marketing Kft. dolgozói szállították ki a lehető legbiztonságosabb körülmények között.