Két kisfiú született

Két kisfiú született elsőként 2021-ben a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az év első babája, a csávolyi Palla Zsombor az év első napján, míg az első bajai újszülött, Máté Lénárd január 2-án jött világra. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendnek.

Az első bajai baba Bátor Dóra kisfia, Máté Lénárd szombaton született 21.50-kor, 4330 grammal és 53 centivel. Ő a harmadik baba a családban, szülei mellett két fiútestvér várta érkezését. „Spontán szülés volt, napközben éreztem fájásokat, amelyek egyre sűrűsödtek, így este 9-kor bejöttünk a kórházba”, mondta el az anyuka.

A szülésnél dr. Lévárdi Adrienn szakorvos-jelölt segített, s mint mondta, mindketten kifogástalan állapotban vannak.

A csávolyi Vida Polett a 41. terhességi hetében, január 1-jén 8 órakor érkezett a Bajai Szent Rókus Kórházba, mert már szilveszter éjjel elkezdődtek a fájások. Palla Zsombor 3610 grammal és 51 centiméteresen látta meg a napvilágot császármetszés segítségével. „A vizsgálati jeleknél azt tapasztaltuk, hogy a magzati koponya nem úgy rögzült, hogy az anyuka képes legyen természetesen úton szülni, ezért műtőbe vittük, és kollégámmal, dr. Bárdos Erikkel megoperáltuk. Más komplikáció nem lépett fel, a műtét óta jó egészségben van anya és kisfia, mondta el dr. Dobos Emese rezidens orvos.