Fórum, ahol tudást adnak

Hatodik alkalommal gyűltek össze a gyermekorvos Baján gyermekgyógyász fórumra. Április 5-én ismét a Bácskai Kultúrpalota adott otthont a rangos szakmai rendezvénynek. Amint azt beköszöntőjében dr. Károly Éva, a Bajai Szent Rókus Kórház osztályvezető főorvosa felidézte: induláskor tudományos igényű, szakmai szintű továbbképző összejövetelt terveztek, amelyhez minden évben remek helyszínt biztosít a Bácskai Kultúrpalota a maga művészeti környezetével. A fórum az ókorban a piacot jelentette, manapság már inkább olyan helyet, ahol tudást és információt lehet szerezni, megosztani. Így ez a megnevezés is helyénvaló.

Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester üdvözölte a konferencia résztvevőit. Kiemelte: nincs fontosabb az egészségmegőrző munkánál. Ha pedig gyermekeinkről van szó, még nagyobb alázattal fordulunk az orvosokhoz.

A városi kórház gyermekosztálya az egyik legjobban felszerelt országos szinten, és a szakmai munka is magas színvonalú, értékelte dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, aki szintén köszöntötte a résztvevőket. Úgy vélekedett: a minél több munka minél több megszületett gyermeket jelent, ami örvendetes tény.

Dr. Reusz György, a Magyar Nephrológiai Társaság Gyermeknephrológiai Egyesülete elnöke (aki később előadást is tartott a hematuriáról) úgy értékelte: Baja szép város, a konferencia helyszíne családias, tudományos színvonala pedig magas.

Ezúttal sem maradt el a verses köszöntés: dr. Szluha Gyula szülész-nőgyógyász főorvos az alkalomra írott versét olvasta fel. A megnyitót és a köszöntőket késő délutánig tartó szakmai előadások követték a gyermekgyógyászat különböző területeiről, három egyetemi klinika előadóitól.