Éljenek a lehetőséggel!

Ezen a héten minden háziorvosi praxisba megérkezik az influenza elleni védőoltás, közölte október 14-én az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozó betegeket, hogy éljenek az ingyenes védőoltás lehetőségével. A védőoltás legkésőbb október 20-ig minden praxisban ott lesz, vannak olyan praxisok, amelyek már meg is kezdték a beadását.

Ami a koronavírus-járvány helyzetet illeti, az egészségügyi intézmények kijelölése folyamatos, ezért az orvosok és ápolók vezénylése is zajlik, de rendelkeznek még tartalékokkal is, zavartalanul folyhat a munka a többi intézményben is. Összesen 26 ezer szakember vett részt eddig online oktatásban, erre a tudásra lesz most szükség, ezért folytatódnak a képzések frissített tartalommal. Beszámolt arról is, hogy az egészségügyben tavasszal kezdődött szakmai képzéseken júliusig 26.046-an vettek részt, a teljes képzési programot 4434 orvos, 15.545 ápoló és 1901 segédápoló végezte el.