Családbarát kórházi osztály

Családbarát kórházi osztály címet adományoztak a Bajai Szent Rókus Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának.

Tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak, közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szeptember 17-én. A díjazott osztályok között van, ahol a babavárás, otthonlét és a visszaérkezés idején segítik a kollégákat, egyes osztályokon annak működéséről, házirendjéről és a kezelésekről rajzos, gyermekeknek is érthető magyarázatokat helyeznek ki. Gyermekosztályok esetén kiemelkedő jó gyakorlat, hogy a szülők egyszerre egy helyen konzultálhatnak a gyermek gyógyulásán dolgozó egész orvosi csapattal. Továbbá arra is találtak példát, hogy a fenntarthatóságért egy-egy osztály vagy intézmény nyit és támaszkodik a helyi társadalom szereplőire, civilekre, cégekre, magánemberekre.
A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat, amely első körben a kórházi osztályok működését, és nagyobb összefüggésben az egész intézmény vezetésének a vezetői stratégiájában az ember- és családfókuszú döntéseket vizsgálja.

A zsűri a kiosztott díjaknál a 2019-es működési évet vizsgálta, mert a díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott.

Családbarát kórházi osztály címet kapott a Bajai Szent Rókus Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztálya is.