A megye érdekében

Szeptember 12-én, szombaton 26. alkalommal rendezték meg Bács-Kiskun Megye Napját. Az ünnepi közgyűlésen a Bajai Szent Rókus Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díjban részesült.

Az alkalomból Bábel Balázs érsek öt paptársa részvételével mutatott be ünnepi szentmisét a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. A díjkiosztó ünnepi közgyűlés a Városi Színházban Benedek Viktória énekes, Tóth Péter Lóránt versvándor és a Csólyospálosi Tamburás Együttes műsorával vette kezdetét.

A megyei kitüntetések átadásán Rideg László, a közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte: 2020 az összetartozás éve, amelynek szellemiségében a megyei közgyűlés kiemelt kötelességének érzi a Kárpát-medencében élő magyarsággal való kapcsolatok ápolását, a magyarság megmaradásáért folytatott munkát.

„Kitüntető díjainkkal Önök előtt tisztelgünk, akik megyénkért dolgoztak és dolgoznak fáradhatatlanul, akár már évtizedek óta, különböző szakterületeken. Munkájuk során többet tesznek az elvárhatónál, időt és energiát nem kímélve alkotnak, tevékenykednek. Idei mottónk, mely a meghívón is olvasható: Légy te a változás, amit a világban látni akarsz! Ezt üzente Mahátma Gandhi, és Önök meghallották ezt az üzenetet, hiszen kiemelkedő példát mutatva végzik munkájukat és élik tevékeny hétköznapjaikat.”

A díjak átadását követően a kitüntetettek nevében a legmagasabb megyei elismerésben részesült Lezsák Sándor Istvánné, a Bács-Kiskun Megyéért Díj 2020 kitüntetettje köszöntötte a megjelenteket.

Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díjban részesült a Bajai Szent Rókus Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya. A bajai sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak kiszámíthatatlan helyzetek egész során át kell gyorsnak, precíznek és türelmesnek lenni. Az idei koronavírussal terhelt időszakban, az osztályvezető főorvos irányítása mellett az osztály dolgozói az eddiginél is jobban összekovácsolódtak.