Családbarát fejlesztés a kórházunkban

Idén is folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az intézmény ezúttal a szülészetet, valamint a koraszülött intenzív ellátást teheti korszerűbbé és családközpontúbbá, megközelítőleg 51 millió forint kormányzati támogatásból.

A Bajai Szent Rókus Kórházban mindig lényeges célkitűzés volt, hogy az ellátás során érvényesülhessen a családbarát szemlélet. Az intézmény nemrégiben megkapta a Családbarát munkahely díjat, a szülészet-nőgyógyászat pedig kiérdemelte a Családbarát osztály elismerést. Kormányzati támogatással most ismét ezen a területen történhet előrelépés.

A város fontos intézménye közel 51 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, aminek segítségével a szülészeti és a koraszülött intenzív ellátás fejlődhet tovább, illetve válhat családbarát szempontból még korszerűbbé. A fejlesztés – összhangban a kormány családpolitikájával – könnyebbséget hoz a térség gyermekeket nevelő, vagy gyermeket váró családjainak életébe.

Térségünk számára fontos, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos sikereket ér el a pályázati kiírásokon, s szinte nincs olyan hónap, amikor ne adhatnánk hírt egy-egy újabb beruházásról. Ez minden bajai, bácskai ember érdeke! – olvasható a főigazgató, a polgármester és az országgyűlési képviselő által jegyzett közleményben.

Dr. Tóth Gábor főigazgató: Örömmel üdvözöltük az újabb nyertes pályázatot. Ennek segítségével a szülészeten olyan fejlesztéseket valósíthatunk meg, amelyek a szülést és az azt követő időszakot teszik még jobbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé. Egyrészt a műszeres felszereltség fejlesztését célozzuk meg, másrészt pedig olyan különleges falfestést, illetve az eszközök festését olyan réteggel, amelyen – az ígéretek szerint – a baktériumok nem tudnak megtapadni. Ez jelentős mértékben kizárja a fertőzésveszélyt, de más egészségügyi intézményekben még nem használják.

Fercsák Róbert polgármester: Mindannyiunk életében hangsúlyos szerepet kap az egészségügyi ellátás minősége, szinte naponta szó esik a körülményekről. A városvezetés nagyon fontosnak tartja, hogy Baján az egészségügyi intézményben az utóbbi időkben jelentős fejlesztések valósulhattak meg. Ám sosem mondhatjuk el, hogy nincs szükség további fejlesztésekre. Ismét tudtunk egyet előre lépni dr. Tóth Gábor főigazgatóval és Zsigó Róbert államtitkárral. Örömteli bejelentés, hogy újabb 51 millió forintot nyert a kórház, ezúttal a szülészet, a családbarát kategória megvalósításáért. Igyekszünk minden olyan lehetőséget és pályázati forrást megragadni, ami a város egészségügyi ellátására fordítható.

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője: A kormány kiemelt célja a gyerekeket nevelő családok segítése és védelme. Több ilyen intézkedés történt az elmúlt időszakban. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette azt a hét pontos családi akciótervet, amelynek keretében újabb támogatásokat kaphatnak a gyerekeket nevelő családok Ehhez kapcsolódik az is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírt egy pályázatot a családbarát szülészetek kialakítására, a bajai kórház pedig sikerrel pályázott. Ez fontos a térségben élő, gyermeket váró és tervező családok számára, hiszen ez a fejlesztés elsősorban az ő életük könnyíti meg