COVID-19 ELLENI VÉDŐOLTÁS TÁJÉKOZTATÓ – 2021.03.06 (szombat)

Kedves Lakosok!

Intézményünkben, a Bajai Szent Rókus Kórházban a hét szombaton 6 oltóponton történik háziorvosi oltópontra utalással, Pfizer-BioNTech Covid-19 elleni  vakcinával az oltás.

❗️KÉRJÜK, hogy az oltásra -a korábbi napok gyakorlatának megfelelően-  MEGADOTT IDŐPONTRA és a járványügyi előírásokat (1,5 méter távolság tartása, orr-száj maszk használata) betartva érkezzenek!

A szombati napon a Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltást a korábbiaknak megfelelően szervezzük:


🔹Belépési kapuk

• Diagnosztikai épület (Sugovica Patika mellett) – itt várjuk az 1-2 oltópontra érkezőket.

• Diagnosztika épület és Sebészeti épület (régi trauma, sürgősségi bejárat) között kialakított „egyedi” belépő kaput nyitunk – ide várjuk a 3-4 oltópontra érkezőket.

• Új épület főbejárata – a 8-9-10 oltópontra érkezők egyik belépési kapuja

• Foglalkozás egészségügyi épület mellett kialakított kapu - a 8-9-10 oltópontra érkezők egyik belépési kapuja
❗️A Vasvári Pál utca ezen szakasza keskeny, hosszú idejű parkolásra nem alkalmas, így kérjük itt gyalogosan közlekedjenek. Mozgásukban súlyosan korlátozott, nehezen mozgó lakosok gépjárművel válasszák inkább a teherportán, kórház udvaron keresztüli közlekedést, a Vasvári Pál utcában rövid ideig, kizárólag csak ki- be szállás idejére álljanak meg.

• Teherporta bejárata - itt tudnak a kórház udvarába (oltási beutalóval igazoltan) a 8-9-10 oltópontra oltás időszakára érkezni mozgásukban súlyosan korlátozott (pl. járókeretes) személyek az őket szállító gépkocsikkal,  kisbuszokkal.
Kérjük az így érkezők tartsák be a kórházi udvarban a közlekedési rendet, figyeljenek az oltási pontokra közlekedőkre.

! Az 1-2-3-4 oltópontra érkező, mozgásukban súlyosan korlátozottak a Diagnosztikai épület előtt kialakított mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet tudják igénybe venni!

🔹 Betegutak

A járványügyi előírás a lakosok védelmében egyirányú közlekedést ír elő, így kijárat a Főportán („régi” főbejáraton) keresztül történhet.  A 8.-9.-10-es oltópontról a foglalkozás egészségügyi épület utcai kijáratán keresztül is távozni lehet. (Belépési kapuknál írtaknak megfelelően)

🔹 Oltópontok

A különböző járási praxisokból érkező lakosok oltópont besorolása 2021.03.06-án, szombaton az alábbiak szerint alakul:

1. oltópont
Dr. Csibi Krisztián – Bajai praxisból érkezők

2. oltópont
Dr. Walter Ferenc– Bajai praxisból érkezők

3. oltópont
Dr. Lei Edit – Vaskúti praxisból érkezőkDr. Raffai Sándor – Sükösdi praxisból érkezők

4. oltópont
Dr. Völgyi Balázs – Bajai praxisból érkezők

8. oltópont
Dr. Gergely László – Bajai praxisból érkezők

9. oltópont
Dr. Szlavikovics Ilona – Bajai praxisból érkezők


🔹 További információk

Az oltás beadása előtt több lépcsős adminisztrációs (triázs, jelenlét, nyilatkozat és adatellenőrzés…) folyamat zajlik, mely során minden igyekezetünk ellenére előfordulhat rövid ideig tartó többeket is érintő várakozás. Ez időre kérjük és köszönjük megértésüket, türelmüket  és hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi előírások (1,5 méter távolságtartás, orr-száj maszk használata) betartására.
Az oltási napokon kisegítő személyzet (betegszállítók, oltópontra kísérők) áll az érkezők rendelkezésére. Forduljanak hozzájuk is bizalommal.

Köszönjük az együttműködésüket!