AstraZeneca oltások a Bajai Szent Rókus kórházban – 03.06-03.07.

Kedves lakosok!

A hét végén szombat és vasárnapi napokon (03.06 és 03.07-én) az országos lakossági védőoltási akció részeként az intézményünkben  is megkezdődik a lakosok  AstraZeneca vakcinával történő védőoltása.

A védőoltáson való részvételi lehetőségről központi SMS értesítéssel értesülnek az oltásra regisztrált érintett lakosok. A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából az idősebbek, a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re. Az SMS feladója: Vakcinainfo.

Az AstraZeneca vakcinával történő védőoltások oltópontjai kórházunkban az 5-6-7 számú oltópontok lesznek, melyek helyileg az Új Hotel épületben kerültek kialakításra. Az AstraZeneca oltásra érkezőknek a belépési kapuja is itt lesz. (térkép mellékelve)

KÉRJÜK, hogy az oltásra a MEGADOTT IDŐPONTBAN és a járványügyi előírásokat (1,5 méter távolság tartása, orr-száj maszk használata) betartva érkezzenek!                                                                                             

(A járványügyi védő- megelőző intézkedések betartása az oltást megkapók számára továbbra is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges.)

Kérjük továbbá, amennyiben lehetőségük van rá, az ügyintézés gyorsítása érdekében kinyomtatva, kitöltve hozzák magukkal a Covid-19 elleni védőoltásra szóló hozzájáruló nyilatkozatot, ami innen letölthető: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf.

Taj-kártya, személyes iratok is legyenek Önöknél.

Az oltásra lehetőség szerint olyan ruházatban érkezzenek, hogy a felkarjuk könnyen hozzáférhető legyen.

❗ KÉRJÜK, hogy akik értesítést kaptak a Bajai Szent Rókus Kórházba történő AstraZenica védőoltás felvételének lehetőségéről azonban az oltás felvételével ezeken a napokon nem tudnak vagy nem kívánnak élni, legyenek kedvesek azt jelezni felénk nevük, születési dátumuk megadásával az efibaja@bajakrohaz.hu e-mail címen.

Belépési kapu

Az AstraZeneca oltásra érkezők belépési kapuja az Új Hotel épület főbejárata.

Betegutak

A járványügyi előírás a lakosok védelmében egyirányú közlekedést ír elő, így kijárat a Főportán („régi” főbejáraton) keresztül  történhet.

További információk

Az oltás beadása előtt több lépcsős adminisztrációs (triázs, jelenlét, nyilatkozat és adatellenőrzés…) folyamat zajlik, mely során minden igyekezetünk ellenére előfordulhat rövid ideig tartó többeket is érintő várakozás. Ez időre kérjük és köszönjük megértésüket, türelmüket és hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi előírások (1,5 méter távolságtartás, orr-száj maszk használata) betartására.

Az oltási napokon kisegítő személyzet (betegszállítók, oltópontra kísérők) áll az érkezők rendelkezésére. Forduljanak hozzájuk is bizalommal.

Az AstraZeneca vakcináról bővebb információkat találnak az alábbi oldalon: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/astrazeneca_lakossagi_tajekoztato_1.pdf

Várjuk Önöket!

Köszönjük az együttműködésüket!