Vadpecsenye a kórházban

Mintegy 150 kiló szarvashúst főznek meg a bajai kórház konyháján. Az adományt arra is felhasználják, hogy népszerűsítsék az egészséges és finom vadhús fogyasztását.

Az állami tulajdonban lévő Gemenc Zrt. az Agrárminisztérium kezdeményezésére adja át a vadhúst a járvány-helyzetben példamutatóan helytálló bajai kórház dolgozói részére, mondta a május 22-i eseményen Fodermayer Vilmos erdőgazdálkodási és műszaki igazgató.

Zsigó Róbert államtitkár szerint megtapasztalhattuk az elmúlt hónapokban, milyen fontos az összefogás. „A bajai kórház dolgozói március közepe óta a frontvonalban vannak, értünk dolgoznak”, emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, dr. Tóth Gábor örömmel vette át a „szívet melengető” ajándékot, hangsúlyozva: sokat dolgoztak a kórházban, ahol jelentős mentális megterhelést okoztak az elmúlt hetek történései. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a vadhús egészséges, ezért szeretnék népszerűsíteni. „Felvesszük a dolgozói étlapra, de becsempésszük a beteg étkeztetésbe is.”

„A tájegységi fővadászainak szervezésében vendégeljük meg a kórház dolgozóit munkájuk elismeréséül. A megyei vadászokkal és a programhoz csatlakozó segítőkkel így fejezzük ki nagybecsülésünket az egészségügyi dolgozóknak áldozatos helytállásukért”, tudatta Kammermann Péter tájegységi fővadász.

Géczy Zsolt

Mintegy 150 kiló szarvashúst adományozott a Gemenc Zrt. a bajai kórház dolgozóinak
Fotók: Kelemen Áron