Tudományos minősítés

PHD címet érdemelt ki dr. Kovács Zsolt főorvos. A Bajai Szent Rókus Kórház I. belgyógyászata osztályvezetője november 26-án köszöntötték az intézményben, miután előző nap megvédte dolgozatát.

Dr. Tóth Gábor főigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy 1945 óta biztos nem volt példa hasonlóra. Nevezetesen: a bajai kórházban dolgozó orvos itteni praktizálása közben szerzett tudományos fokozatot.

Dr. Kovács Zsolt elmondta: a tudományos minősítésnek megvannak a nemzetközi kritériumai. Így például dolgozni kell tudományos munkán, de megvannak a kötelező publikálások (hazai és nemzetközi megjelenés) és konferenciai előadások is. Végül összefoglaló dolgozatot kell benyújtani, majd megvédeni. Ha minden sikerül, az egyetem tudományos bizottsága megadja a címet.

Az immár PhD címmel rendelkező főorvos 2003 óta dolgozik a bajai kórházban, melynek főigazgatója hangsúlyozta: íme, a bizonyíték, a gyógyítás és a kutatás megfér egymás mellett. „Támogatom a kutatói munkát, lesznek követői dr. Kovács Zsoltnak.”