További felajánlásokat is várnak

Baja lakói és vállalkozói ismét megmutatják, hogy összefognak a bajban. A veszélyhelyzetben mindenki kiemelten fontosnak tartja a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók munkáját.

A mentőállomás dolgozóit hét közben az önkormányzat látja el élelemmel, hétvégén pedig rendre érkeznek a felajánlások. – Március végén Korcsmár Tamás az Alisca Bau Zrt. és a Dózer 2004 Kft. együttműködésével több adagnyi babgulyást, kenyeret, ásványvizet, valamint 60 maszkot ajánlott fel a mentőállomás és a kórház gyermekosztálya dolgozóinak. Örömmel segítettünk a szállításban, kiosztásban. Azóta szinte minden hétvégére akadt felajánló: a Tetrabbit Kft. által kínált nyúlcombokból a Radnóti kollégium konyháján Lazányi Krisztina készített ebédet a mentősöknek, a húsvéti hétvégén pedig a Miháli Húsbolt ajánlott fel saját termékeket. Csatlakozott édességekkel a D-R Közműépítő Kft., míg az Első Bajai Rétesház bejelentette: a veszélyhelyzet lejártáig minden héten számíthatunk az adományukra – sorolta Szekérné Dikán Edina önkormányzati képviselő, aki a szociális bizottság elnökeként koordinálja a felajánlásokat és a kiszállítást.

Április 18-án Preininger Rozália önkormányzati képviselő anyagi támogatásával készült el a mentősök ebédje a Baja Marketing Kft. konyháján: csülök pékné módra, amelyhez rétes is járt. A kiszállításban Némedi István, a Baja Marketing Kft. igazgatója segített.

– Hálásak vagyunk minden segítségért, szeretnénk, ha a szolidaritási akció folytatódhatna a veszélyhelyzet végéig. Aki szívesen segítene a mentősök és egészségügyi dolgozók hétvégi ellátásában, vagy rászoruló családokon, jelezze ímélen (dikanedina@gmail.com), de a közösségi oldalaimon is hagyhat üzenetet – összegezte a képviselő.