Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték kórházunk neurológusát

Az idei évben intézményünk munkatársát, dr. Vígh Péter neurológus főorvost is jelölték a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. A 2024-es elismerésre szóló jelölési időszak 2023 szeptemberében indult el. Február 19-én, hétfőn indul a pályázat második szakasza, amelynek során a lakosság a jelölt orvosokra adhat le szavazatokat. Az online szavazás március 19-ig tart.

 

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hozta létre 2017-ben, Szent-Györgyi Albert kiemelkedő munkássága előtti tisztelet jegyében. Az elismerés célja, hogy a díjat minden évben - munkájuk elismeréseként - olyan orvosok kapják, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A neves, Nobel-díjas orvos, tudós az orvostudomány ikonikus alakja: egyénisége, tudása, komplex szemlélete követendő példaként szolgálhat valamennyiünk számára. Éppen ezért a díjat létrehozó Goodwill Pharma kiemelten fontosnak tartja, hogy a professzor életműve és példaértékű gondolkodásmódja minél szélesebb körben ismertté váljon, ezáltal inspirálva mind a szakma képviselőit, mind a lakosságot. Egyúttal célkitűzés az is, hogy a pályázat révén felhívják a figyelmet az orvosok által végzett áldozatos, kitartó munkájára, és megteremtse a társadalmi elismerés lehetőségét.

Az alapítvány összesen 9 díjat oszt ki: ebből 7 közönségdíjat, amely a lakossági szavazatok alapján dől el, valamint egy Életmű- és egy Különdíjat. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjai esetében a páciensek mondhatnak köszönetet az orvosok áldozatos munkájáért, míg a Különdíj és az Életmű Díj esetében szakmai szempontok alapján, a zsűri döntésének megfelelően történik az elismerés.

A díj elnyerésében Ön is támogathatja intézményünk munkatársát, dr. Vígh Péter főorvost. A szavazat a www.szentgyorgyialbertorvosidíj.hu weboldalon adható le, fontos, hogy a szavazáshoz e-mail-címre van szükség. A szavazat leadásához a weboldalon az "ORVOS KERESÉSE*" mezőben dr. Vígh Péter nevére kell rákeresni. Ezt követően a szavazatot a kapott e-mailben leírtak szerint meg kell erősíteni.

Az eredményhirdetésre és a Díjátadó Gálára 2024. április 18-án, Budapesten kerül sor.

A Szent Györgyi Albert Orvosi Díj pályázatról, jelölésről, szavazásról valamint a szavazás állásáról bővebben tájékozódhatnak a http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/ weboldalon.

Megtiszteltetés a díjra való jelölés is, melyhez ezúton is gratulálunk főorvos úrnak!