Oltottak a kórházban

Javában zajlik az egészségügyben dolgozók oltása Magyarországon. A Bajai Szent Rókus Kórházban szerdán kezdték meg a dolgozók beoltását.

Baján január 6-én, szerdán fél 12-kor kezdték meg az oltást, az üzemegészségügyi épületben vették fel a vakcinát a kórház dolgozói.  Először a koronavírusfertőzöttek ellátásában résztvevők juthattak vakcinához. Dr. Szabó Zsuzsanna (foglalkoztatás-egészségügy) csütörtökön elmondta: 355 személy beoltására elegendő anyagot kaptak. Az ütemezésben első nap 80, másnap 140 fő szerepel, majd a harmadik napon végeznek a dolgozók beoltásával. Az oltóanyagot a felolvasztásól számítva 5 napon belül fel kell használni.

A Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója, dr. Tóth Gábor reményei szerint jövő héten további vakcina szállítmány érkezik az intézménybe, így folytathatják a védőoltás sorozatot. Úgy véli, fontos, hogy az emberek komolyan vegyék a védekezést. – Aki eddig gondolkozott, az tovább ne tegye: vegye fel a védőoltást. Nemcsak önmagát, hanem hozzátartozóit és szeretteit is védi vele. Amíg a társadalom bizonyos százaléka nem lesz beoltva, nem szabadulunk meg ettől a betegségtől.

Az egészségügyben dolgozók után a szociális intézmények munkatársai kaphatják meg az oltást, jelenleg az igények felmérése zajlik. Az első tapasztalatok szerint Baján szinte mindenki igényli az oltást. Amint korábban is elhangzott: egy személy két oltás kap nap 21 nap különbséggel, s a második alkalom után egy héttel számíthat védettségre.