Maszkokkal segít a foltkör

A héten szeretné átadni a Sugovica Foltkör azokat a védőmaszkokat, amelyeket a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói számára készítenek.

A foltkör képviseletében Andrási Rita március 23-án elmondta: hétvégén megfeszített tempóban dolgoztak azért, hogy segítsék áldozatos munkájukban az egészségügyi dolgozókat. – Dr. Tóth Gábor főigazgató megnyugtatott, hogy az intézmény felszereltsége kielégítő, és a hét vége felé újabb szállítmányokat várnak. Nagy örömmel fogadta azonban a felajánlást, kinyilvánítva, hogy ha nem is az egészségügyi dolgozók, de akár hozzátartozóik, akár a szociális ellátásban részesülők számára hasznosak az általunk készített védőmaszkok, mindenképpen meglesz a helyük.

A Sugovica Foltkörnek mintegy húsz tagja veszi ki a részét a munkából. – Az anyagot leginkább én szerzem be, és az összes higiéniai alapszabály betartása mellett, gumikesztyűt húzva szállítom ki a tagoknak. Nagyon vigyázunk idősebb foltvarróink biztonságára, a kör két utolsó találkozóját nem tartottuk meg. Belső fórumainkon kapcsolatban vagyunk, a varrás nem áll meg, mindenki otthon dolgozik. Egyre többen szeretnének csatlakozni hozzánk, lehet, hogy 200-300 körüli maszkot is elkészítünk összefogással – mondta Andrási Rita.

Hozzátette: az elkészült termékeket személyesen gyűjti össze a varróktól, majd elvégzi a szükséges mosógépes sterilizálást. A művelet után juttatják el a maszkokat a Bajai Szent Rókus Kórházba. A közösségi összefogás erejét pedig jól példázza, hogy két helyi vállalkozó felajánlott alapanyagot a varráshoz.