Levél polgármesternek

Baja Város Polgármestere                                                   Baja, 2022. április 20.

Nyirati Klára

Polgármester

részére

Tisztelt Polgármester Asszony!

2022. április 12-én a közösségi médiában tett negatív kijelentéseit a vidéken élő – közöttük a bajai emberekre vonatkozóan – a Bajai Szent Rókus Kórház kollektívája sértőnek és indokolatlannak tartja.

Tisztelettel szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a magyar egészségügyben az érvényes jogszabályok alapján kizárólag kvalifikált dolgozók tevékenykedhetnek, akik számára kötelező a folyamatos továbbképzésen való részvétel, ezzel biztosítva a minőségi, gyógyító és megelőző betegellátást. A dolgozók képzése a COVID járvány alatt sem szakadt meg.

Kórházunkban - hosszú évtizedek után - 4 már meglévő tudományos fokozattal rendelkező orvos dolgozik, 2 kolléga jelenleg is tanulmányait végzi. A klinikusi munkát végző orvosok szakvizsgáinak száma 1,8 orvosonként.

A szakdolgozók között számos egyetemi és felsőfokú végzettségű dolgozik vezető beosztásban, igyekszik nap-nap után a betegellátást biztosítani.

Baja város első számú vezetőjeként arra utalást tenni, hogy az egyetemet végzett fiatalok- tanulmányaik befejezése után- ne szülővárosukban visszatérve folytassák munkájukat az itt élő emberek életkörülményeinek javítása érdekében, számunkra értelmezhetetlen.

Kérdésként felvetődik – akkor kik fogják a város fejlődését a továbbiakban biztosítani...

Tisztelettel:

Magyar Orvosi Kamara – Bajai Szervezete

Magyar Ápolási Egyesület – Bajai Szervezete

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara – Bajai Szent Rókus Kórház

Bajai Szent Rókus Kórház vezetősége