EFOP-1.10.2 – Bajai Szent Rókus Kórház humánerőforrás-fejlesztése

Kedvezményezett neve Bajai Szent Rókus Kórház
Projekt címe Bajai Szent Rókus Kórház humánerőforrás-fejlesztése
Projekt azonosító EFOP-1.10.2-17-2017-00039
Projekt támogatási összeg 149.415.000 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Projekt kezdőnapja 2017. április 18.
Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2019. augusztus 17.

 

A Projekt tartalma:

A projekt célja a Bajai Szent Rókus Kórház humánerőforrás-fejlesztése. Kórházunkban jelenleg számos betöltetlen álláshely van, a projekt ezek betöltéséhez nyújt szakmai és pénzügyi hátteret.

Jelenlegi projekt keretein belül megfelelő képzettségi szinttel rendelkező egészségügyi szakemberekkel kívánjuk a betöltetlen álláshelyeket feltölteni és ezáltal az utánpótlást is biztosítani. Megfelelő képzettségű szakemberek felvételével megvalósul a Bajai Szent Rókus Kórház, mint egészségügyi szolgáltató folyamatos betegellátásának és megfelelő szakmai színvonalának biztosítása, minimum feltételek teljesítése. Kórházunk a hiányszakmának minősülő álláshelyek betöltésére nyújtotta be a pályázatát, így megvalósítással az érintett osztályok munkafeltételei jelentősen javulnak, a betegek ellátása felgyorsul, munkatársaink leterheltsége csökken.

Projektünk közvetlen célcsoportja a felvételre kerülő egészségügyi dolgozók. 19 betöltetlen álláshely feltöltése és folyamatos finanszírozása történik meg: 11 fő ápoló, 1 fő gyógytornász, 1 fő konduktor, 1 fő gyógyszerész, 1 fő csecsemő- és gyermekápoló, 1 fő szülésznő, 1 fő szakasszisztens- gyógyszerkiadó, 1 fő gyógyszertári asszisztens, 1 fő traumatológus.

Közvetett célcsoportjai: a kórház többi munkatársa, a Bajai Szent Rókus Kórház közfinanszírozott egészségügyi ellátására jogosult lakosság – a járóbeteg ellátás keretében 179 település és 11 járás, amely összesen mintegy 110.602 fő.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap támogatásával, Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.