EFOP-2.2.20 – A Bajai Szent Rókus Kórház betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett neve Bajai Szent Rókus Kórház
Projekt címe A Bajai Szent Rókus Kórház betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése
Projekt azonosító EFOP-2.2.20-17-2017-00015
Projekt támogatási összeg 20.882.811 Ft
Támogatás mértéke 100 %
Projekt kezdőnapja 2018. november 01.
Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2019. február 28.

A Projekt tartalma:

A projekt átfogó célja a betegellátás minőségének javítása és a Kórház által nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának növelése eszközbeszerzés révén.

A projekt keretében lehetőségünk van egy korszerű, magas műszaki színvonalat képviselő ultrahang-berendezés beszerzésére, amelyet a szülészet-nőgyógyászati és az urológiai fekvőbeteg ellátásban kívánunk használni. Az eszközzel elérhetővé válnak orvosaink számára az egészségügyi diagnosztika terén megvalósult fejlesztések, a gyógyításban jelenleg alkalmazott megoldások, így tevékenységüket korszerű műszeres támogatás mellett végezhetik. Az eszközbeszerzésnek köszönhetően kollégáink pontosabb diagnózist állíthatnak fel, pontosabb terápiás kezelést is tudnak megállapítani, és csökken a kiegészítő diagnosztikai vizsgálatok száma is. Az eszköz a már meglévő eszközparkunk bővítését szolgálja, növeli a diagnosztikai kapacitásunkat, amitől az ultrahang-vizsgálatok várakozási idejének csökkenését várjuk.

A pontosabb diagnózis felállításával, a kiegészítő vizsgálatok számának, valamint a várakozási idő csökkenésével a fekvőbeteg ellátásban töltött idő lerövidülhet, ami nagyban javíthatja betegeink megelégedettségét.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.

 

A projekt megvalósulása:

A projekt megvalósítása 2019. február 28-án lezárult, a projekt célkitűzését elértük.

Közbeszerzési eljárást követően 2019 januárjában megtörtént az eszközt szállító céggel a szerződéskötés, aki az eszközt 2019. február 28-án leszállította és megtartotta a használathoz szükséges képzést.

Az eszközt eredeti terveinknek megfelelően Kórházunk fekvőbeteg ellátást nyújtó Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán, valamint Urológiai Osztályán rendszerbe állítottuk.