HU12-0006-Action2-2016.

Kedvezményezett neve Bajai Szent Rókus Kórház
Projekt címe Bajai Szent Rókus Kórház Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatainak megismerése
Projekt azonosító HU12-0006-Action 2-2016
Projekt támogatási összeg 1461600 Ft
Támogatás mértéke 1461600 Ft
Bajai Szent Rókus Kórház Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatainak megismerése

Bajai Szent Rókus Kórház Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatainak megismerése

 

A projekt keretén belül az Osloban megrendezésre kerülő Egészségügyi Technológiai Fórumon nyílt lehetősége részt venni a Bajai Szent Rókus Kórház képviseletének. A Fórum alkalmával számos előadáson való részvétel, valamint kórházlátogatás valósult meg. A betegazonosítási rendszerek piacán megjelenő digitális újítások és legmodernebb technológia bemutatása hozzájárulhat a hazai rendszerek továbbfejlesztéséhez, valamint a színvonalasabb kezelések megvalósításához. A digitális megoldások alkalmazása racionalizálja a munkavégzést, valamint csökkent számos kockázatot a betegellátás területén. Jelenleg az Oslói Egyetemi Kórházban már használt MR (kevert valóság) alkalmazása lényegi előrelépést jelent a diagnosztika területén. A bemutatásra kerülő rendszer lehetővé teszi az akár országhatárokat átívelő konzultációkhoz elengedhetetlen egy időben történő modellezést.

Szervezetről:

A Bajai Szent Rókus Kórház szolgálja Észak-Bácska lakosságának egészségügyi ellátását. Az intézmény ágyszáma 559, melyből 372 aktív, 113 krónikus, 74 rehabilitációs ágy. A Bajai Szent Rókus Kórház folyamatosan törekszik a fejlesztések megvalósítására, tárgyi és személyi feltételek esetében egyaránt.

Norvég Alapok és EGT Alapok:

A Norvég Alapok és az EGT Alapok révén Norvégia hozzájárul a társadalmi és gazdasági különbségek csökkentéséhez, valamint a kedvezményezett országokkal való kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez Európában.