Évzáró karácsonyi ünnepséget tartottunk

Az idei évben december 20-án, szerda délután tartottuk hagyományos ünnepi évzáró rendezvényünket a Bajai Szent Rókus Kórház ebédlőjében. Az eseményen Dr. Tóth Gábor, az intézmény főigazgatója értékelte a 2023-as évet, összefoglalta a kórház életét érintő legfontosabb történéseket, valamint elismeréseket adott át a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató munkatársak számára. Az évzáró összejövetel ünnepi hangulatát zenei előadások teremtették meg.

 

Az ünnepségen – az intézmény meghívását elfogadva – részt vett és az intézmény munkatársaival ünnepelt Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke; Nyirati Klára, Baja Megyei Jogú város meghívott polgármestere képviseletében Hajdú Miklós alpolgármester; Dr. Szenoradszki Endre, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal vezetője; Dr. Szilágyiné Dr. Szinger Ibolya, az Eötvös József Főiskola rektora; Dr. Bíró Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dékánja; valamint Horváth Róbert alezredes, a bajai rendőrkapitányság vezetője is. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselőjének ünnepi jókívánságait Dr. Tóth Gábor főigazgató tolmácsolta a résztvevők számára.

„Nehéz év volt az idei. Talán már sokan meg is feledkeztek róla, hogy az év eleje még a járvány jegyében telt.” - kezdte meg évértékelő összefoglalóját Dr. Tóth Gábor főigazgató.

Az intézmény vezetője kiemelte: számára is meglepő, de az idei évben még nagyobb teljesítményt mutathat fel a kórház, mint 2019-ben, a járványt megelőző évben. Elmondta: a 2023-as évben az esemény időpontjáig a Bajai Szent Rókus Kórházban közel 456 ezer főt részesítettek járóbeteg-ellátásban, nagyságrendileg 14 ezer főt láttak el fekvőbeteg-ellátás keretében, és csaknem 4 ezer műtéti beavatkozásra is sor került az intézményben.

„Mindez bizonyítja, hogy megérdemeljük a tavalyi évben megkapott vármegyei kórház minősítést, amely a kórház és a térségi betegellátás jövőjét is megalapozza.” – hangsúlyozta a főigazgató az intézmény egészségügyi ellátórendszerben betöltött kiemelt szerepét, majd hozzátette: „… ahogy mondani szoktam: a Bajai Szent Rókus Kórház volt, van és lesz”, utalva arra, hogy a térség lakossága a jövőben is folyamatosan, bátran és bizalommal fordulhat az intézményhez, ahol arra törekednek, hogy a betegek a lehető legmagasabb szintű ellátásban részesülhessenek.

Dr. Tóth Gábor kiemelte, hogy az elért eredményeket nem érhették volna el az intézményben dolgozók áldozatos munkája nélkül, amiért hálával és köszönettel tartozunk az év minden napján.

Ezt követően a főigazgató beszámolt a 2023-as évben megvalósult fejlesztésekről is. Felidézte: „idén megújult a gasztroenterológiai részleg és magas minőségű SPEKT-készülék segíti a gyors és pontos izotóp diagnosztikát. Az érsekség országos viszonylatban is kiemelkedő, szuper inkubátort adományozott a gyerekosztálynak. Országos, központi eszközbeszerzésekből is számos terápiás eszközzel, így betegágyakkal, gyermek defibrillátorral, antidekubitus matracokkal, műtőasztallal, fizioterápiás eszközökkel gyarapodott az intézmény. A kórház javára emellett egy karácsonyi koncert és a Richter Egészségváros rendezvény révén is jelentős összeg folyt be”.

A tudományos munka kapcsán kiemelte: a kórház együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával, míg a pszichiátria (harmadikként) kiérdemelte a Családbarát osztály címet. A kórház munkatársai is elismerésben részesültek: városi BAJA VÁROSÉRT kitüntetést kapott dr. Szarka Ildikó, míg állami MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET érdemelt ki dr. Hal Viktor. „Az elismerések jól mutatják, hogy milyen magas színvonalú munka folyik intézményünk fala között” – mondta a kitüntetések kapcsán Dr. Tóth Gábor.

Az intézményvezetői összefoglalót a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsora követte, melynek különös ragyogást adott, hogy a kórházhoz szorosan kapcsolódó előadók léptek fel.

Zongorán játszott Szimon Dániel, az intézmény traumatológus főorvosnőjének fia, Élő Ildikó, a központi gyógyszertár szakasszisztense, valamint Nyíri Karolina a kórház urológus és gasztroenterológus orvos házaspárjának kislánya.

Pálmai Anna, az intézmény klinikai szakpszichológus és fül-orr gégészeti asszisztens házaspárjának kislánya fuvolán játszott.

Legfiatalabb előadóként hegedült Lógó-Molnár Lea, az izotóp labor koordinátor munkatársának kislánya.

Ezúton is köszönjük az emlékezetes ünnepi műsort a művészeti iskola pedagógusainak, Kunosné Dankó Ilona zongoratanárnak, valamint Horváth Katalin, Dr. Kosóczki Tamás, Ari-Bencsi Anikó,  Szabó Hangya Tamara felkészítő tanároknak.

Az előadásokat követően a hagyományok szerint Dr. Tóth Gábor főigazgató az ünnepség keretében emléklapot adott át az intézmény munkatársainak a kórházért és a kórházban végzett áldozatos, kitartó és magas színvonalú munkáért, illetve bejelentette az előlépéseket: Dr. Szegény Krisztina 2023. december 15-től a főorvosi cím jogosultja lett, míg Dr. Keresztes Tamás 2023. december 15-től adjunktusi címet kapott.

Kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült:

  • Károly Éva Phd, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati részleg korábbi vezetője,
  • Küttel Péter, a Szülészet-Nőgyógyászati részleg főorvosa,
  • Weiner József belgyógyász főorvos,
  • Makk László tüdőgyógyász,
  • Lehoczki János, a kórházhigiéné munkatársa,
  • Gulyás Miklós gépkocsivezető,
  • Kecskés István villanyszerelő, a műszak- és háttérszolgáltatás terület munkatársa,
  • Steiner János műszerész.

Az eseményen posztumusz díjban részesült Dr. Ivók Csaba, a Szülészet-Nőgyógyászat egykori főorvosa, az elismerésről szóló emléklapot a felesége vette át.

Az ünnepség lezárásaként a főigazgató meghitt, békés karácsonyi ünnepet és jó pihenést kívánva megköszönte az elmúlt év kiemelkedő munkáját, egyben arra kérte az intézmény munkatársait: az új is őrizzék meg azt a lelkesedést, tettrekészséget, tempót és teljesítményt, amiről 2023-ban már tanúbizonyságot tettek.

A Bajai Szent Rókus Kórház vezetősége nevében is áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog, sikerekben és egészségben gazdag új évet kívánunk valamennyi betegünknek és az intézmény valamennyi dolgozójának!