Életmentés minden nap

Tisztességgel és odaadással dolgoztak idén is a Bajai Szent Rókus Kórház munkatársai, értékelte dr. Tóth Gábor főigazgató az intézmény karácsonyi ünnepségén, december 18-án. Mint elhangzott: idén több beteget regisztráltak, mint tavaly, ezért a munka mennyisége is növekedett, a színvonalat azonban jövőre is tartani kell.

Az étkezdében megtartott közösségi eseményen ezúttal is a Liszt AMI növendékei – Bednárik HannaLógó Molnár SáraSzimon Kristóf Mátyás – és tanárai – Horváth KatalinKunosné Dankó Ilona – gondoskodtak ünnepi műsorról, majd köszöntők hangzottak el. Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője értékelte a kórház mögött álló dolgos és eredményes évet, arra kérve mindenkit, ne feledkezzen meg a karácsony igazi lényegéről, az Üdvözítő eljöveteléről. Bencsik Jenő, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója dr. Kásler Miklós miniszter üdvözlő levelét olvasta fel. A honatya nagyrabecsüléséről biztosította az egészségügyi dolgozókat az áldozatos, minden nap életet mentő munkáért, amelyet türelemmel, alázattal és szakértelemmel végeznek. – A kormány célja, hogy mindenben segítse munkájukat, erősítve a gondoskodást, a segítő szándékot az év 365 napján – üzente a miniszter.

A bajai önkormányzat részéről Hajdú Miklós alpolgármester méltatta azt a szakmai tisztességet, gondoskodást és odafigyelést, amely a kórházi dolgozók sajátja, majd az elismerések átadása következett.

Dr. Róna Dezső emlékdíjat kapott dr. Komora Cecília, a kórház emléklapját pedig Pethő Attiladr. Huszár Gergelydr. Küttel Péterdr. Czeglédy Antaldr. Szathmári Zoltándr. Zöld LászlónéSzalai Zoltánné és Lehoczki János vehette át.

Dr. Tóth Gábor főigazgató a megvalósítások és eredmények között említette, hogy a kórház új orvosokkal gazdagodott, többen tettek sikeres szakvizsgát, dr. Kovács Zsolt PhD fokozatot szerzett, Göbl Vilmosné ápolási igazgató pedig a Bács-Kiskun megyei Iparkamarától kapott magas szintű elismerést. Az érdekességek között az is elhangzott: idén összesen 19 kórházi alkalmazottnak született kisbabája, jelenleg hét munkatárs várandós.

Az ünnepi hangulatot lelkészi jelenlét is fokozta: Fekete Szabolcs esperes-plébános Jézus gyógyító szerepéről és Szent Rókusról emlékezett meg, Bán Béla református lelkipásztor pedig arra figyelmeztetett: iktassuk ki életünkből az önzést, és erősítsük magunkban az adni tudás képességét.