Díjazottak az ünnep jegyében

Meghitt ünnepség keretében adták át a városi kitüntetéseket december 14-én. Az ünnepi testületi ülés a Himnusszal kezdődött a Liszt kórus előadásában, majd Nyirati Klára polgármester mondott köszöntőt. Kiemelte: testületeken és polgármestereken átívelő hagyomány, hogy ünnepi ülés keretében, a karácsonyvárás békés hangulatában díjazzák mindazokat, akik szorgalommal és alázattal munkálkodnak a város és lakóinak jólétéért, ezért méltán megérdemlik a kitüntetést. A díjazottak tiszteletére idén is ünnepi műsorral készültek a szervezők.

A kitüntetéseket a polgármester, valamint Baja két alpolgármestere, Hajdú Miklós és László Károly adta át mindazon személyiségeknek, akik múlhatatlan érdemeket szereztek a város értékeinek megőrzésében, gyarapításában, tovább örökítésében, öregbítve a város hírnevét.

A Bajai Szent Rókus Kórház Élelmezési osztályának munkaközössége, valamint dr. Major Tamás kardiológus Baja város egészségügyéért díjat kapott.

A díjazottak nevében a díszpolgár, dr. Karcher Erzsébet, a zombori Magyar Polgári Kaszinó elnöke mondott köszönetet, kiemelve: nem a kitüntetésért, hanem belső igény alapján tevékenykednek. – Ösztönös késztetés, hogy tegyünk valamit a rohamosan fogyó közösségért, ne hagyjuk feledésbe merülni mindazt, amiért elődeink küzdöttek – ismertette a zombori magyarságért végzett munkát, köszönetet mondva mindazon bajai polgármestereknek és alpolgármestereknek, akik az elmúlt években támogatták a közösséget, bizakodva az együttműködés folytatásában.

Az ünnepi pillanatok után városvezetők, díjazottak, hozzátartozók és meghívottak koccinthattak a közeledő ünnepekre és a sikeres új évre.