Csíkszeredai együttműködés

A különös helyzet miatt nem ül egy asztalhoz, de együttműködési megállapodást ír alá a bajai és a csíkszeredai kórház főigazgatója.

A szerződést július 18-án, szombaton szentesítették volna az erdélyi városban, a járványhelyzet miatt nem utazik ki dr. Tóth Gábor főigazgató. Az aláírás mégsem marad el: ki-ki a maga irodájában, videokonferencia keretében látja el kézjegyével a dokumentumot a csíkszeredaiak kezdeményezésére. „Segítünk, ahogy tudunk! Természetesen megmarad a kapcsolat az erdőszentgyörgyi intézménnyel is”, mondta a július 16-i sajtótájékoztatón a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is méltatta a megállapodást. „A csíkszeredai együttműködés azt bizonyítja, hogy a bajai kórház az elmúlt évek fejlesztései során olyan erős lett, hogy máshol is tud segíteni.”

A sajtótájékoztatón megköszönték Bakó András parancsnok és Solti László zászlós munkáját is. „Öröm volt együtt dolgozni. Augusztustól más feladatom lesz, átadjuk a stafétát”, mondta a parancsnok.