Családbarát fejlesztés a kórházunkban

Idén is folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az intézmény ezúttal a szülészetet, valamint a koraszülött intenzív ellátást teheti korszerűbbé és családközpontúbbá, megközelítőleg 51 millió forint kormányzati támogatásból.

A Bajai Szent Rókus Kórházban mindig lényeges célkitűzés volt, hogy az ellátás során érvényesülhessen a családbarát szemlélet. Az intézmény nemrégiben megkapta a Családbarát munkahely díjat, a szülészet-nőgyógyászat pedig kiérdemelte a Családbarát osztály elismerést. Kormányzati támogatással most ismét ezen a területen történhet előrelépés.

Városunk fontos intézménye közel 51 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, aminek segítségével a szülészeti és a koraszülött intenzív ellátás fejlődhet tovább, illetve válhat családbarát szempontból még korszerűbbé. A fejlesztés – összhangban a kormány családpolitikájával – könnyebbséget hoz a térség gyermekeket nevelő, vagy gyermeket váró családjainak életébe.

Térségünk számára fontos, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos sikereket ér el a pályázati kiírásokon, s szinte nincs olyan hónap, amikor ne adhatnánk hírt egy-egy újabb beruházásról. Ez minden bajai, bácskai ember érdeke!

Dr. Tóth Gábor főigazgató (Bajai Szent Rókus Kórház), Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Fercsák Róbert, Baja város polgármestere