CRITICAL MASS / VÁROSI KERÉKPÁR FELVONULÁS

CRITICAL MASS annak a bringás felvonulásnak a neve, amit világszerte a nagyobb városokban minden hónap utolsó péntekén rendeznek meg. Magyarországon a bringások évente kétszer tartanak felvonulást, a Föld világnapján áprilisban és szeptemberben az Európai Autómentes Napon.

A Citical Mass egyik jelképe, hogy a kerekezők a kereszteződésekben vagy célba érve a fejük fölé emelik kerékpárjukat, felhívva a figyelmet arra, hogy a kerékpározás is lehet egy, az autózásnál több tekintetben egészségesebb  közlekedési forma.

Kórházunk dolgozói évek óta résztvevői a bajai tavaszi és őszi rendezvénynek. Az eseményt az EgészségFejlesztési Irodánk is több éve támogatja. Az 2024.04.20-i kerékpár felvonulás kapcsán a minél nagyobb létszámú részvétel  motiválására a részt vevő kollégák és családtagjaik számára külön nyereménysorsolást tartottunk. A sorsolásra a Mogyi Kikelet Félmaratonon is részt vett 2 kollégát kértük fel.

Városunkban az elmúlt években nagyot nőtt a kikapcsolódásból vagy mindennapi közlekedési célból kerékpárral közlekedők száma. A kerékpáros közlekedést támogatva intézményünkben is egyre több kerékpártároló kerül kihelyezésre.

(Fotók: EFI Baja, Bringázz Baja facebook oldal)