COVID-19 ELLENI VÉDŐOLTÁS TÁJÉKOZTATÓ – 2021. 9. hét

Kedves Lakosok!

Intézményünkben, a Bajai Szent Rókus Kórházban a hét második felében több napon keresztül (csütörtöktől vasárnapig) folytatódik a lakosok Covid-19 elleni védőoltása.

2021. 9. hetében 1074 adag Pfizer-BioNTech vakcina és 363 fő oltására elegendő AstraZeneca vakcina érkezik.

Intézményünkbe 53 praxisból érkeznek védőoltásra a lakosok. A védőoltásra a háziorvosok adják a beutalót az időpont és oltópont megadásával. Egy-egy beutaló orvos több praxist is elláthat, így az oltópontra érkezéskor nem csak a beutaló orvos szerinti, hanem azon belül a település szerinti beosztást is figyelni kell.

❗️KÉRJÜK, hogy az oltásra a megadott időpontban és a járványügyi előírásokat (1,5 méter távolság tartása, orr-száj maszk használata) betartva érkezzenek!

A járványügyi védő- megelőző intézkedések betartása az oltást megkapók számára továbbra is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges.

A Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltás 3 napon (csütörtök, péntek, szombat), naponként 7 oltóponton (1-2-3-4 és 8-9-10 oltópontok) történik.

Az Astra Zeneca vakcinával történő oltás 2 napon (szombat, vasárnap), naponként 3 oltóponton (5-6-7 oltópontok) zajlik.

Csütörtöki és pénteki napon a Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltást a korábbiaknak megfelelően szervezzük:

🔹Belépési kapuk

• Diagnosztikai épület (Sugovica Patika mellett) – itt várjuk az 1-2 oltópontra érkezőket.

• Diagnosztika épület és Sebészeti épület (régi trauma, sürgősségi bejárat) között kialakított „egyedi” belépő kaput nyitunk – ide várjuk a 3-4 oltópontra érkezőket.

• Új épület főbejárata – a 8-9-10 oltópontra érkezők egyik belépési kapuja

• Foglalkozás egészségügyi épület mellett kialakított kapu - a 8-9-10 oltópontra érkezők egyik belépési kapuja
❗️A Vasvári Pál utca ezen szakasza keskeny, hosszú idejű parkolásra nem alkalmas, így kérjük itt gyalogosan közlekedjenek. Mozgásukban súlyosan korlátozott, nehezen mozgó lakosok gépjárművel válasszák inkább a teherportán, kórház udvaron keresztüli közlekedést, a Vasvári Pál utcában rövid ideig, kizárólag csak ki- be szállás idejére álljanak meg.

• Teherporta bejárata - itt tudnak a kórház udvarába (oltási beutalóval igazoltan) a 8-9-10 oltópontra oltás időszakára érkezni mozgásukban súlyosan korlátozott (pl. járókeretes) személyek az őket szállító gépkocsikkal, kisbuszokkal.
Kérjük az így érkezők tartsák be a kórházi udvarban a közlekedési rendet, figyeljenek az oltási pontokra közlekedőkre.
❗️ Az 1-2-3-4 oltópontra érkező, mozgásukban súlyosan korlátozottak a Diagnosztikai épület előtt kialakított mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet tudják igénybe venni!

🔹Betegutak

A járványügyi előírás a lakosok védelmében egyirányú közlekedést ír elő, így kijárat a Főportán („régi” főbejáraton) keresztül történhet. A 8.-9.-10-es oltópontról a foglalkozás egészségügyi épület utcai kijáratán keresztül is távozni lehet. (Belépési kapuknál írtaknak megfelelően)

🔹További információk

Az oltás beadása előtt több lépcsős adminisztrációs (triázs, jelenlét, nyilatkozat és adatellenőrzés…) folyamat zajlik, mely során minden igyekezetünk ellenére előfordulhat rövid ideig tartó többeket is érintő várakozás. Ez időre kérjük és köszönjük megértésüket, türelmüket és hogy fokozottan figyeljenek a járványügyi előírások (1,5 méter távolságtartás, orr-száj maszk használata) betartására.
Az oltási napokon kisegítő személyzet (betegszállítók, oltópontra kísérők) áll az érkezők rendelkezésére. Forduljanak hozzájuk is bizalommal.

Az AstraZeneca vakcinával való védőoltásról, az oltópont-beosztásokról, a szombat-vasárnapi oltási napokról későbbiekben teszünk közzé részletes tájékoztatót.

Várjuk Önöket!
Köszönjük az együttműködésüket!