PARKOLÁSI LEHETŐSÉGEK a kórházba érkezők számára

Az intézményünkbe gépjárművel érkezők számára az alábbi parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre:
– Rókus utcai nagy parkoló
– Víztoronynál parkolásra rendelkezésre bocsátott parkoló (Pokorni utca és Puskin utca sarkán)
– Pokorni utcai kialakított parkoló (Kórház, Központi Háziorvosi Ügyelet és Mentőállomás után, a Livoda utca és vasúti átjáró előtti útszakaszon)
– Kórházi udvar

Kórház udvarán való parkolás az alábbiak szerint lehetséges:

– Fekvőbeteg ellátásra érkező vidéki lakosok a bennfekvésük idejére parkolásra jogosító engedélyt igényelhetnek a RENDÉSZ-nél. (Érdeklődni lehet munkaidőben, Diagnosztikai épület 2. emelet, vagy 06-20/574 0433 telefonszámon.)
– Több alkalmas kezelésre, gondozásra érkező idős betegek a fentiek szerint igényelhetnek parkolásra jogosító engedélyt.
– Mozgásszervi rehabilitációs kezelésre érkezők (gyógytorna, fizioterápiás kezelések) amennyiben a kezelőlapjukon jelezve van a jogosultság a fentiek szerint kérhetik a kezelések idejére szóló parkolásra jogosító engedélyt.
– Kisgyermekekkel (14 éves korig) vagy mozgásukban korlátozott hozzátartozóval érkezők számára a ki- és beszállás idejére 15-20 perc időtartamra biztosított a parkolás. Ennyi idő alatt a beteg a szakrendelésre vagy osztályra kísérhető. A köztes időre a kórház udvarát el kell hagyni.

A kórházi udvarban való közlekedésben a KRESZ szabályai érvényesek.

Az udvaron belül a közlekedés maximum 5 km/h-val engedélyezett.

Egyéb, szabályozott parkolási lehetőségek
– Diagnosztikai épület előtt a Pokorni utcán és
– Új Belgyógyászati tömb (Pokorni utcai főbejárat) előtt
kialakításra került 1-1 mozgáskorlátozottak számára létesített parkolóhely valamint a ki- és beszállás idejére, 15 perces időtartamra igénybe vehető parkolóhely.