Továbbképzések a kórházban

A Bajai Szent Rókus Kórház fekvőbeteg ellátást biztosító osztályainak szakmai és oktatói tevékenységéből adódóan az osztályokon dolgozó szakdolgozók, valamint gyakorlatukat végző hallgatók (diplomás ápolók, ápolók, ápolási asszisztensek, gyógytornászok, műtőssegédek) mindennapi munkájuk során a központilag lecsökkentett létszám miatt maximálisan jól kommunikáló és kiváló szakmai tudással rendelkező munkatársakkal nehéz lelki és fizikai munkát végeznek. Dolgozóinkat az alacsony bérezés és a magas szakmai elvárás miatt különösen fenyegeti a Burn out szindróma. Intézményünk igyekszik a dolgozók képzését és továbbképzését biztosítani (akár rendezőként, akár anyagilag), de a szűkös költségvetésből ezt maradéktalanul nem tudja teljesíteni. Ismeretes az egészségügy nehéz helyzete, a külföldre vándorlás aránya a végzett hallgatók és jelenleg a rendszerben teljesítő munkavállalók relációja. Noha híján van a materiális megbecsülés, fontos az erkölcsi elismerés, melynek keretében (mivel központilag nincs mód és lehetőség) pályázati úton kiküszöbölni a csorbát.. Az alkalmazottaink tudásának bővítéséhez, a szükséges feladatok ellátása és az elhivatottság érzés okán tanulmányi megállapodás keretében vállalják az előírások szigorú betartását is.

Kommunikációs készségek fejlesztése az egészségügyi dolgozók körében c. elméleti és gyakorlati tréningek remek lehetőséget biztosítanak a TÁMOP 6.2.2./09/2- 2010. azonosítószámú pályázat keretein belül a betegellátásban közreműködő dolgozók részére a megterhelő szellemi és fizikai munka által elszenvedett nehézségek feloldására.

A Real Contact Felnőttképzési Szolgáltató Kft. az eddigiektől merőben eltérő tanulási forma (e-learning) megismertetésével  biztosít lehetőséget a társas kommunikáció és önismeret fejlesztésére az intézmény 109 munkatársának.  Az új oktatási és továbbképzési szemlélet minden tekintetben kielégíti az európai normák előírásait.

Vissza a képzésekhez