Szakmai képzések a kórházban

Folyamatosan zajlanak a szakmai képzések a Bajai Szent Rókus Kórházban. A TAMOP-6.2.2/A/09/02 megjelölésű pályázaton A struktúra váltás támogatása a dolgozók szakképzésével és kompetenciafejlesztésével a Bajai Szent Rókus Kórházban című projekttel szerepeltek sikeresen. Göbl Vilmosné ápolási igazgató tájékoztatásából kiderül, hogy 34 fő vehet részt OKJ-s képzésen (műtéti szakasszisztens, gyógyszerkiadó, sürgősségi szakápoló, rehabilitációs tevékenység terapeuta, felnőtt aneszteziológiai intenzív szakápoló, onkológiai szakápoló, fertőtlenítő-sterilező, légzőszervi szakápoló, geriátriai szakápoló, pszichiátriai szakápoló képzés).

A cél, hogy az egészségügyi rendszer átalakítását követően az intézmény hosszú távon is eleget tehessen a 2007-től jelentősen megváltozott szerepének. A bajai kórház meghatározó szereplője legyen ellátási területe lakosságának hatékony intézményi gyógyításában, rehabilitációjában és ápolásában. Mindezt egy minőségi és mennyiségi szempontból is optimális humánerőforrással kívánják biztosítani. Ezzel is hozzájárulva a racionális és gazdaságos egészségügyi rendszer működtetéséhez.

Hosszú távú cél az is, hogy a szolgáltatás minőségének javításával növeljék a betegek megelégedettségét. Ezt megelégedettségi felmérésekkel szeretnék monitorozni. Fontos továbbá a stabil, megbízható dolgozói állomány kialakítása, amely a Bajai Szent Rókus Kórház helyzetét az egészségügyi ellátásban megszilárdíthatja, illetve növelheti.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósul meg!

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Strapi

Vissza a képzésekhez