Vélemények

2011 év

OSZTÁLYOK

I. Belgyógyászat
„Csak a legjobbat tudom elmondani erről az osztályról, amit szívből köszönök úgy az orvosoknak, mint az ápoló-nővéreknek.” (60 éves nő)
„Elavult matracok és huzatok cserélése.” (69 éves nő)
„Túl kevésnek találtam az orvos-beteg közti kapcsolatot. Inkább gépiesnek véltem. Tudom, hogy kevés az idő egy-egy betegre, de mégis mi betegek elvárnánk az őszinte és részletes magyarázatot betegségünkről.” (70 éves férfi)
„Ha a súlyosabb betegeket külön kórteremben helyeznék el, nyugodtabb gyógyulást hozna.” (67 éves férfi)
„Magasabb dolgozói létszám, fiatalabb készülékek.” (51 éves nő)
„Az egészségügyben dolgozók nagyobb megbecsülése! Anyagi elismerés! Munkájuk, hozzáállásuk elismerése.” (67 éves nő)
„Korszerűbb épület betegszállító lifttel.” (62 éves nő)
„Ha újra kórházi kezelésre szorulnék, visszatérnék a kórházba, mert nincs más intézmény, ahova mehetnék. Ezt sajnos a kórházban is tudják, és esetenként éreztetik is. Kecskeméti és budapesti kórházakban sokkal jobb tapasztalataim voltak.” (81 éves férfi)
„Kielégítő fizetést és juttatást a kórházi dolgozóknak.” (45 éves férfi)
„Mint mélykúti lakos, inkább Baja, mint Kiskunhalas.” (86 éves férfi)

II. Belgyógyászat
„Több felszerelést a betegek gyógyítása érdekében.” (78 éves férfi)

Fül-orr-gégészet
„Általában mindennel meg vagyok elégedve, és örvendek, hogy itt lehetek, és vizsgálatokon, gyógyító kezelésben részem lehet.” (76 éves férfi)
„Mindent elfogadhatónak tartok.” (76 éves férfi)
„Jó lenne, ha vér nélkül is tudnának műteni. Vérpótló gyógyszerekkel, saját vér visszavezetésével. Mert Jehova tanúi nem vehetik fel a vért, mert Jehova tiltja. Köszönettel.” (43 éves férfi)
„Tisztelt Kórházi Igazgatóság! Nagyon meg vagyok elégedve a Fül-orr-gégészet főorvosával és adjunktusaival, mert amikor bejöttem betegen, azonnal felvettek infúzióra. Az ápolók is kedvesek voltak, hiszen a betegeknek fél gyógyulást jelent. Kérem Önöket továbbra is, hogy nagy figyelemmel, szeretettel és gondosan ápolják betegeiket. Akkor a Bajai Szent Rókus Kórház kiváló lesz tudásáról, tiszteletről és becsületéről. Köszönök mindent, amit értem tettek.” (72 éves nő)
„Nagyon elégedett voltam mindennel. Sok sikert a továbbiakban is.” (75 éves férfi)

Gyermekosztály
„A nővérek túlterheltek, sok a beteg.” (16 éves fiú édesanyja)
„A mama-szállón lévő tisztaságban vannak kívánni valók.” (1 hetes fiú édesanyja)
„Vegyék komolyabban a szakrendelők az osztályok közti kommunikálást (pl. az időpont egyeztetést), és a szakrendelőkben a hangnemet, mert még betegebbek leszünk.” (15 éves fiú édesanyja)
„A kisebb gyermekek többször kevesebb evést igényelnek. Nekünk hiányzott, hogy az óvodában 3 órakor is esznek, ha csak egy gyümölcsöt is.” (4 éves lány édesanyja).

Mozgásszervi rehabilitáció
„Az elektromos kezeléseknél inkább tubusos zselét kellene használni a kétes tisztaságú ecset és olajos tálka helyett. A fürdőszobában a csempét sűrűbben kellene lesúrolni, mert a fugák között feketepenész tenyészik. Sürgősen ki kellene alakítani egy vizesblokkot, ahol a víz alatti tornát el lehetne végezni, ami nagyban befolyásolná a betegek komplex gyógykezelését. Minden diétázó beteghez automatikusan jönnie kellene a dietetikusnak. A betegek gyógyításának időtartamát ne az ismeretség és „egyéb” határozza meg, hanem az állapotuk.” (50 éves nő)
„Mindennel elégedett voltam.” (45 éves férfi)
„Mosdóból kézmosó hiányzik.” (51 éves nő)
„Ha minden kezelést időpontra lehetne igénybe venni, az előnyös lenne a betegek számára.” (62 éves férfi)
„Az illemhelyen a kézmosó tartályból hiányolom a fertőtlenítőszert, mert az fontos dolog volna. Minden más kiváló. Rend és tisztaság van az osztályon, és kiváló minden.” (55 éves nő)
„Fertőtlenítőszer nincs a WC-ben, ezen változtassanak.” (55 éves nő)
„Először voltam ezen az osztályon benn fekvő beteg. Nem tudtam miből áll a kezelés, kellemesen csalódtam. Nagyon jók a kezelések, hatásosak. Kiemelném a tornát, ami nagyon megmozgat, és talán több kézi masszázs jól esett volna. Mindent köszönök.” (67 éves nő)
„Szerintem a kezelőorvos többször elbeszélgethetne a beteggel, Az a beteg jobb közérzetén sokat segítene. Az ápolók kedvesek, segítőkészek. Ez a beteget megnyugtatja és ez jó.” (férfi)
„Szeretném, ha a kezelőorvosom – dr. Vincze Mária - továbbra is ő maradna, maximális kezelése, ellátása, odafigyelése és segítségnyújtása mindenféle feltétel nélkül. Csak megköszönni tudom odafigyelését és törődését. Erőt, egészséget és kitartást kívánok neki.”(54 éves nő)

Neurológia
„Étel minőségén javítani lehetne.” (38 éves nő)

Krónikus belgyógyászat
„A krónikus állapotán kellene javítani.” (59 éves férfi)

Pszichiátria
„Legyen Nóta tv a földszinten. A pelenkások, ágyhoz kötöttek úgysem jönnek ki zenét hallgatni a figyelőből. Internet. Orvosi szakvélemény a dopamin szintézisről.” ()
„Egy ápoló nem ide való. Nevezetesen a Zoli. Lóg rajta a ruha, durva akár a posztó a betegekkel. Könyökön méri a vérnyomást, reggel pelenkázik, és abban adja a kaját. Nem csak saját vélemény, a betegek beszélgetnek is egymással. Én az állataimhoz sem engedném, nem hogy ilyen betegek közé. Mosolyogni sem tud. A lényeg, nem ide való ápolónak.” (54 éves férfi)
„Javaslom masszőr felvételét az osztályra, szinte minden beteg igényli. Továbbá a hosszú időtartamú, fekvő helyzetű relaxációt nagyon szükségesnek tartom újra indítani, mint terápiás. Köszönettel az ellátásért és gyógyításért.” (54 éves nő)
„Csak így tovább.” (55 éves férfi)
„16 éve visszatérő beteg vagyok ezen az osztályon, maximálisan elégedett vagyok úgy az ápolókkal, mint az orvosokkal is. Nagyon sokat köszönhetek nekik.” (49 éves nő)
„Minden jó, ahogy van. Engem nem különösebben érdekel az ellátás. Lényeg, hogy egészségesen kikerüljünk.” (36 éves férfi)

Sebészet
„Ha ilyen team marad az osztályon, akkor továbbra is maximális ellátásban, kezelésben fog részesülni minden beteg. Köszönöm az osztályvezető főorvos, kezelőorvosom és minden dolgozó munkáját.” (60 éves nő)
„Csak így tovább.” (74 éves férfi)
„Úgy gondolom nincs min változtatni, mivel mindenki a tudása legjavát adja, és ezen felül kedvesek, és szolgálatkészek a betegekkel. Kössz mindent! Ide sem jövök többet (csak ha muszáj)! Ez vicc volt csak. (54 éves férfi)
„Az orvosok lehetnének közvetlenebbek. Jobban felvilágosíthatnák a beteget. A nővérek munkája példás. Empatikusak, segítőkészek. Nekem minden megfelelt. Aranyosak, kedvesek voltak, és mindenki hozzáértő.” (24 éves férfi)
„Csak így tovább, nagyon jó minőségben dolgoznak.” (66 éves férfi)
„További eredményes, korrekt munkát kívánok!” (63 éves férfi)
„Csak így tovább. Sok sikert!” (65 éves férfi)
„Minden jó, csak így tovább, jó munkát!” (60 éves férfi)
„Nincs különösebb véleményem, köszönöm!” (30 éves nő)

Szülészet-nőgyógyászat
„A lelküket kiteszik, több fizetéssel itt is lehetne tartani őket. Megérdemelnék. Nőgyógyászat, millió dicséret minden ott dolgozónak.” (46 éves nő)
„Az elégedettségemet nem tudom szavakban kifejezni, csak annyit, hogy extra-extra. Nem is tudtam volna jobbat elképzelni. Az ápolók munkáját külön köszönöm! Minden elismerésem és tiszteletem a munkájukért és az együttérzésért, mert ilyenkor az is nagyon jó, ha csak annyit mondanak, „tudom, hogy fáj”. Nagyon jó volt, talán nem is fájt már annyira. Köszönöm-köszönöm.” (48 éves nő)
„Több munkaerő.” (48 éves nő)
„Nagyon jó az orvosok és az ápolók szaktudása, és a betegre nagyon odaadóan figyelnek.” (44 éves nő)
„Némelyik nővérke barátságosabb lehetne a betegekkel, nem úgy, mint a katonatiszt. Az is kell, az igaz, de a betegnek van elég baja, nem hogy még ingerülten beszéljenek vele.” (43 éves nő)
„Véleményem szerint az étel minőségén kellene változtatni. Az orvosok kicsit megértőbbek legyenek, és tájékoztassák kellőképpen a beteget. Jobban és pontosabb utasításokkal lássák el a hazaküldött beteget. Az osztályon az ápolónők végtelenül kedvesek és megértők, az idősebb orvosok példát vehetnének.” (23 éves nő)
„WC-ket többször kellene takarítani, fertőtleníteni. Hiányzott a szobából egy szekrény, ahova lehet pakolni (cipő, kabát). Sokszor kellemetlen volt hallanom, a szobatársaimnak mondottakat, holott teljesen igaza volt az orvosnak, mégis megalázónak tartottam, hogy én is hallom azt, amit nem kellene. Biztos erre nincs idő, de a négyszemközti beszélgetés, még ha az 3 perc is, jobb, mint 3-4 ember füle hallatára.
Viszont nagyon tetszett, hogy jött gyógytornász és dietetikus, hasznos tanácsokkal látott el.” (46 éves nő)
„A betegekre váratlanul rá kellene nézni az orvosoknak, a mellékhelyiségeket is megnézni, négyszemközt leülni, és beteg-orvos beszélgessen.” (31 éves nő)
„A mellékhelyiségekben naponta többször kellene takarítani, nagyobb higiéniára lenne szükség, főleg a szülészeten és a nőgyógyászaton. Az ételek minőségével kapcsolatban fontos lenne a változatosabb étrend. Az orvosoktól kapott tájékoztatás tekintetében az egységes véleményalkotást kellene előtérbe helyezni.” (33 éves nő)
„Nem csak a viziten, hanem napközben váratlanul is megnéznék a betegeket. Jó lenne, ha magasabb beosztású személyek is ellenőriznék a félreeső helységek tisztaságát, főleg a WC csészét, mivel a rászáradt vér több napig is rajta van. Egy változás van, aminek nagyon örültem, és utólag köszönöm, az, hogy csak a kezelőorvos vizsgált csak meg, és nem úgy, mint évekkel ezelőtt az összes orvos, aki az osztályon éppen dolgozott.” (40 éves nő)

Traumatológia
„Kevés a pad a kórházban. Nem megfelelő a tájékoztatás. Hiányoznak a tájékozódási táblák.” (43 éves nő)
„Eligazodást segítő táblákat hiányolom. Sok időbe telik, mire meg lehet találni az osztályokat és szakrendelőket. Több pihenési lehetőség biztosítása.” (50 éves nő).
„Először az ételt kellene szétosztani, utána a gyógyszert, mert éhgyomorra nem jó bevenni a gyógyszert.” (56 éves nő)
„Szerintem elég eredményes. Minden elismerésem az itteni dolgozóknak. Kecskemétről jöttem ide.” (53 éves férfi)
„Úgy gondolom, a terhelésnek megfelelő a személyzet betegekhez való viszonyulása. Empátia készségük kimagasló. A szaktudásuk és azok alkalmazása messzemenőkig dicséretes.” (49 éves férfi)
„Műtét várakozási idő (nap) besorolás. Az étkezésnél a véleményem nem sokat számít, mert rossz evő vagyok.” (48 éves nő)
„Elsősorban a beteg hozzáállása, másodsorban a beteg sürgősségétől függő kezelés. Harmadsorban a nővérek sűrűbben figyelnék a betegeket, ne csak akkor, amikor a csengő szól. Szívélyes üdvözlettel egy beteg, aki gyógyulását várja.” (56 éves nő)

Urológia
„Több orvosra lenne szükség. A kórházba való felvételt azért minősítettem közepesre, mert szerintem a sürgősségin nem csak egy orvosnak kellene lenni. Ott pár perc is sokat számít. Az orvosi ellátással nincs semmi probléma, csak sok a beteg és kevés az orvos. Sok sikert kívánok! A felújított kórtermek nagyon szépek.” (29 éves nő)
 „Az orvosok őszinte és teljes igazságot tartalmazó tájékoztatást adjanak a betegségről. Köszönünk mindent.” (76 éves férfi)2010 év

OSZTÁLYOK

Belgyógyászat I.
„Idősebb nővérek nyugodtabbak, jobban odafigyelnek mindenre. Fiatalabbak szelesebbek.”
„A főorvos úr dr. Kovács Zsolt kedvességével különösen nagyon meg vagyok elégedve.
A takarítónőket csak dicsérni tudom, mert mindig azon fáradoznak, hogy a tisztasággal elviselhetőbbé tegyék a betegek életét.
A tisztasággal nagyon meg vagyok elégedve.
Az osztály orvosaira jellemző a lelkiismeretes kivizsgálás, rendszeres egyeztetés, a betegek által is tapasztalható együttműködés. Modoruk a betegekkel való bánásmódjuk bizalomkeltő.
dr. Kovács Zsolt főorvos úrral különösen meg vagyok elégedve. Kitűnő főorvos.
dr. Kovács Zsolt főorvos úrral nagyon meg vagyok elégedve.
Évekkel ezelőtti tapasztalatom, véleményemhez képest feltűnően pozitív a betegek javára nagy változás történt. Amit hálásan köszönök a dr. Kovács Zsolt főorvos úrnak és osztályos orvosaimnak, nővéreknek.
Sajnos betegségem által nem jó itt lenni, de az biztos, hogy az orvosok és ápolók előtt részemről le a kalappal, mert rajtam sokat segítenek, mikor bajban vagyok még akkor is, amikor az utcáról jöttem be nem is ide utalva csak elkapott a baj.”
2009
„Több kórházban voltam, de a Bajai Kórház a legjobb.”
Belgyógyászat II.
„Az osztályon dolgozó orvosok és nővérek kedvesek, segítőkészek. A tisztaság megfelelő. Az étkeztetés minősége és mennyisége megfelelő.
Tisztaság és rend van a folyosón, WC-ben, kórteremben. Dícséret a takarítónőnek.”
Csecsemő-, és gyermekgyógyászati osztály
Az itt dolgozók tökéletes egyetértéssel együttérzők, segítőkészek és megértőek a beteg gyermekekkel. És minden módon könnyítenek a gyermekeknek elviselni a kórház közegét és a betegséget. Minden tiszteletem az övék.
Hallottam rosszat erről az osztályról, de nekem csak jó tapasztalatom volt, és ezt meg szeretném köszönni. „Műszakváltáskor mindent, ami történt átadtak a következő műszaknak. Műszakváltás után jobb kedvű aki akkor kezdett. Amit én tapasztaltam, nagyon sok a munka, nagy odafigyelést igényel a személyzettől, sok a beteg, sok a kérés, igyekeznek mindenkinek rögtön teljesíteni a kérését.”
„Az éjszakás nővérek türelmesebbek.”
„A fogadtatás és az elhelyezés megfelelő volt.”
„Az orvos néha tökéletesen, máskor kevésbé magyarázta el a vizsgálatokat.”
„Teljes mértékben meg voltam elégedve, főleg az ápolókkal.”
„Szerintem kedvesek, segítőkészek. Bármikor fordulhatok hozzájuk benntartózkodásom alatt.”
Fül-, orr-, gégeosztály
„A menü választékos volt annak ellenére, hogy többféle diétán vagyok.”
„Nagyon kedvesek és megértőek, de nem mindig.”
„Kérdéseimre mindig válaszoltak.”
Minden bajomra odafigyeltek.”
„Az éjszakás általában nem olyan elfoglalt, ezért jobban oda tud figyelni a betegekre, mert a nappalosnak nagyon sok feladata van.”
„Szerintem ez egy összehangolt csapat.”
„A betegségemet itt tudják kezelni, kedvesek voltak az orvosok, nővérek, kifogástalan a munkájuk, a hozzáállásuk, csak így tovább.”
„A Bajai Kórház területén ilyen tiszta és rendes gondozásban még nem volt részem. Köszönet az orvosoknak, a kedves és ügyes nővéreknek.
A Főorvos Úr büszke lehet a csapatára.
A mai országos viszonyokat nézve tökéletes kezelést kaptam. Köszönöm!
Az osztály működésére a rend, fegyelmezettség jellemző. A személyzet körültekintő, készséges és kedves. Minden helyiségre kulturáltság, tisztaság jellemző.
Az osztály orvosai, nővérei kemény munkát végeznek professzionális szinten. Külön köszönet a nővéreknek, akik maximálisan odafigyeltek a kisfiamra és mindent megtettek, hogy enyhítsék a fájdalmait és a nehéz pillanatokat. Kedvesek és megértőek, meg voltunk elégedve velük. További jó munkát kívánunk mindannyiuknak.
Csak pozitívan tudok visszagondolni az itt töltött időkre.
Egy kisgyermek édesanyja a műtét ideje alatt úgy érzi teljesen egyedül van, annak ellenére, hogy van már mobiltelefonja, a nővérektől egy mosoly egy bíztató szó erőt ad a nehéz percekben is. Jó egészségben és hivatástudatban kívánom, hogy végezzék odaadó ápoló munkájukat. Az orvosoknak is ugyanezt tudom kívánni.
Elégedett vagyok az osztály működésével kapcsolatban, a nővérek és az orvosok munkájával. Mivel gyermekem elég beteges az elmúlt 25 évben megfordultunk néhány egészségügyi intézményben és mondhatom, hogy ez az osztály a legjobb légkörű az összes közül, ahol eddig megfordultunk. Kedvesek és segítőkészek az orvosok és a nővérkék is, mindig van egy két kedves szavuk a beteghez, közvetlenek és ez nagyon jól esik bármely betegnek.
Én kitűnő ismerője vagyok a nyugati kórházaknak, és az a véleményem, hogy rövid időn belül nagyon megközelítik őket. Csak így tovább.
Ez az osztály nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott rész. A nővérek, orvosok is nagyon rendesek. Sok embertől hallom, hogy Bajára nem jönnek, pedig ha tudnák, hogy a gégészet mennyire kellemes osztály, akkor nem volnának annyira elutasítóak.
Ildikó és Márti nővérek emberi és szakmai munkáját dicsérem és emelem ki.
Nagyon kedves és barátságos nővérek dolgoznak az osztályon, kívánom, hogy mindig ilyen mosolygósak maradjanak. Mindenki a beteggel foglalkozik és ezt még egyik osztályon sem tapasztaltam. Én magam is ápolónő vagyok és tudom, hogy ez fárasztó és sok kitartást és türelmet kívánó munka. További jó munkát kívánok mindenkinek!
„Aki az ellátással nincs megelégedve, az hazudik.”
„Csak így tovább.”
„A nővérek nagyon aranyosak és kedvesek a gyerekekkel.”
Krónikus belgyógyászat
„A kezelőorvos maximálisan tette a dolgát, ami elvárható volt.”
„Az ápolással kapcsolatban semmilyen panaszom nem lehet.”
„Műszakváltás után az ápolók egyformán figyelmesek és segítőkészek voltak.”
„A takarítók korrekt munkát végeztek minden nap.”
„Műszakváltás után az ápolók kedvesebbek voltak.”
„Nagyon kedvesen, türelmesen bánnak a beteggel az orvosok, a nővérek és a férfi ápolók is.”
„Az osztály dolgozóival és az osztály tisztaságával meg vagyok elégedve.
Nagyon köszönöm a főorvos úr lelkiismeretességét, segítőkészségét és figyelmességét, a nővérek segítségét és barátságukat. Nagyon jó helyre kerültem. Köszönöm a kórház tisztaságát és a nyugalmat.”
Neurológia
„A kezelőorvos kedves volt, és nagyon jól végezte a munkáját. Sokat segített az állapotomon.”
„Az ápolónők kedvesek, aranyosak.”
„Nagyon udvariasak az orvosok, ápolók egyformán, minden jó és tiszta, aki kifogást talál, az nem fair.”
„Nagyon meg vagyok elégedve a Neurológia osztály összes orvosával és ápolónőivel. Az orvosok közül különösen dr. Tímár Gyulával.”
„A nővérek elég sokszor maradnak egész nap az osztályon munkájuk kapcsán.. Hát nem irigylem őket, s ha tehetném még egyszer ennyi fizetést adnék nekik. Ámbár nem tudom mennyit keresnek.”
„Szerintem a Jeremiás dr. úr a legbarátságosabb.”
„A dolgozók mindig rendelkezésre álltak, amikor szükség volt rájuk. Udvariasak, segítőkészek, barátságosak, kedvesek, mosolygósak.
Feküdtem már más kórházban is, de ezen az osztályon éreztem magam a legjobban, mert a nővérekkel jót lehet beszélgetni.
Még nem feküdtem kórházban, ez volt az első eset, de kellemesen csalódtam, mert bentfekvésem alatt nem volt negatív élményem. Köszönet az osztály dolgozóinak.
Mozgásszervi rehabilitáció
„A betegeket az orvosok és a nővérek mindenben igyekszenek felvilágosítani, ellátni a legnagyobb tudásuk szerint. Maximálisan meg vagyok elégedve az ellátással, sokkal jobban érzem magam, mikor megyek haza, nem fáj annyira mindenem. Ezután is szívesen befekszem erre az osztályra.
Pszichiátria
„Minden alkalommal mindenkivel meg voltam elégedve, és most így érzek.”
„Nagyon kedvesek, és személyesen most is, és ezt megelőzőek alkalmával, amikor súlyos beteg voltam, akkor is nagyon sok gondoskodással, törődéssel voltak irántam, nekik és az orvosomnak köszönhetem, hogy újra megjött a régi énem, és újra van életkedvem.”
„Egyes műszakban dolgozó ápolók kedvesebbek, figyelmesebbek és érdeklődőbbek.”
„Maximálisan meg vagyok elégedve. Kellemes, udvarias személyzet.”
„A kezelőorvosommal rendkívül jó a kapcsolatom, mindent teljes bizalommal meg tudok vele beszélni, és nagyon lelkiismeretes, sokat segít minden téren, nagy odafigyeléssel kezel már évek óta. Ez mellett: nagyon kedves és aranyos, barátságos az Ágnes doktornő - mivel mind ezt róla mondtam el.
Aránylag jó a hangulat. Nagyobb viták, veszekedések nincsenek. Köszönöm, hogy kíváncsiak a véleményemre!
Az ágynemű nem szennyeződött be, de ha valakinek szüksége volt ágyneműcserére, azonnal kicserélték. Az osztályon az orvosok és nővérek nagyon sokat dolgoznak, őszinte elismerésem fejezem ki. A sok munkájuk ellenére egyszer sem tapasztaltam, hogy velem vagy betegtársaimmal türelmetlenek lettek volna.
Az orvosok és nővérek munkáját dicséret illeti.
Egyéb megjegyzésem nincs, de ezúttal megköszönöm az intézmény minden dolgozójának kedvességét és odaadó munkáját. További sikeres munkát, és ehhez erőt és jó egészséget kívánok!
Elismerésem fejezem ki Hal főorvos úr a betegek iránt tanúsított empátiája, türelme és őszintesége miatt. Megjelenése tekintélyt sugároz, nincs drákói szigor, de fegyelem nagyfokú. Igazi vezető alkat.
Csodálattal adózom Szilvia nővér munkabírásáért, fáradhatatlanságáért, kedvességéért. Kezdeti szorongásom gyorsan feloldódott. Takarító személyzet tökéletes munkát végez. Köszönöm, hogy itt lehettem.
Nagyon pozitív véleményem, hogy betegnek kezelik az embert és nem egy züllött alkoholistának. Sajnos sok más intézetben ez nem így van.
Több alkalommal kezeltek ezen az osztályon és minden alkalommal az volt a tapasztalatom, hogy az osztály minden dolgozója munkájával elősegítette gyógyulásomat, amelyet ezúttal is köszönök.”
Reumatológia
A kezelő orvosnak és a nővéreknek a legnagyobb elismerésem.
Az ellátással, és kezelésekkel messzemenőleg meg voltam elégedve.
Az osztályon dolgozó orvosok, nővérek, kezelőszemélyzet túlterhelt, nagyobb megbecsülést érdemelnének.
Igazán meg vagyok elégedve a dolgozók, orvosok, ápolók készséges munkájával és köszönöm kedvességüket.
Kedvesek, barátságosak úgy az orvosok, mint az ápolók. Családias hangulat van az osztályon. Jó érzéssel távozik és jön vissza az ember.
Meglepően nagy a tisztaság, az ételek finomak, elegendőek. A kezelések alkalmával mindenről tájékoztattak. A kedvesség, együttérzés maximális. A kezelő orvos mindenről tájékoztat és nagyon kedves.
Nagyon meg voltam elégedve az egész kórházi ellátással, kiszolgálással, az orvosok hozzáállásával, a betegekhez való viszonyukkal.”
SBO
Több osztályon megfordultam már, de a legemberibb elbánásban itt részesültem. A kezelőorvosom, a nővérek nyugodtak, odafigyelnek minden rezdülésemre. Csak nagyon jókat tudok mondani az osztályról. Köszönöm, hogy ilyenek és kérem Istent, hogy nehéz munkájukhoz erőt, és szeretetet merítsenek.”
Sebészet
„23 éve feküdtem kórházban. Azóta óriásit fejlődött a berendezés, ágyak, és ami számomra fontos volt, megszűnt az az un. "kórházi szag". Kulturált az étkeztetés.
A benntartózkodásom alatt nagyon jól éreztem magam. Minden nővér nagyon kedves és segítőkész volt. A kezelő orvosommal is maximálisan meg voltam elégedve. Ilyen kedves és segítőkész emberrel ritkán találkozik az ember. Mindenkinek bátran ajánlhatom a Bajai Sebészetet.
A nővérek és az orvosok is igazi hivatásszerető egészségügyi dolgozók. Kedvesek és segítőkészek.
Az eddigi kórházi tapasztalataim szerint a Bajai Kórház volt a legszínvonalasabb. Tetszett egyes nővérek kedves, udvarias viselkedése. A kezelőorvos barátságos, emberséges volt. Műtét előtt az előkészítőben 30 percet várnom kellett és ez idő alatt a műtős fiúk, nővérek sokat segítettek elterelni a gondolataimat a rám váró műtétről. Utólag is nagyon köszönök mindent! További jó munkát!
Bárcsak ilyen udvariasak lennének mindenhol az emberek! Nagyon szépen köszönöm a segítségüket!
Csak elismeréssel tudok az ápolásról és az ellátásról beszélni. Ha a sors úgy hozza, mindenkor szívesen térnék vissza. Hálásan köszönök mindent, amit értem tettek!
Csak pozitív véleményt mondhatok. Kellemesen csalódtam, mert sok ismerősöm azt javasolta, menjek más városba műtétre. Én ennek ellenére Baját választottam, de semmiben nem szenvedtem hiányt. Minden egyes nővér és orvos kedves és barátságos volt. Ha érdeklődtem a beavatkozásokról, mindig készségesek voltak. Köszönöm!
Én nagyon jól meg voltam mindennel elégedve és nagyon köszönök mindent az orvosoknak és a nővéreknek is.
Fontos az ápolók munkája is! (minőségi-humánus munka) Egyre több diplomás ápolóra van szükség, egyre nagyobb anyagi megbecsüléssel. A kiváló orvosi munkához további sok sikert, jó egészséget kívánok!
Köszönetem fejezem ki a sebész orvosnak, aki a sérvem operálta. Köszönetet mondok a főnővérnek és az összes nővérnek és segítő alkalmazottnak, liftkezelőnek szeretném megköszönni példamutató és segítőkészségüket.”
„Úgy éreztem magam, mintha otthon lettem volna, az orvosok, nővérek figyelmesek, rendesek, udvariasak. Mindeni kiváló munkát végez.”
„Szépek, aranyosak az ápolónők.”
„Juhász doktor csodálatos változást adott nekem. Rengeteg figyelemben, kedvességben volt részem. Tökéletes csapat.”
„A nővérek kimondottan türelmesek, kedvesek.”
„Elégedett vagyok az ellátással, kedves, segítőkész orvosok és ápolók vettek körül.”
Szemészet
„Még sehol nem tapasztaltam az ország egy egészségügyi intézményében sem ilyen segítőkész és lelkiismeretes orvosokat és asszisztenseket.”
„Szakszerű az ellátás, a vizsgálatok és a kezelések”
„Olyan megbízható szakorvosra és szakdolgozókra találtam itt, akikre nyugodtan rá merem bízni magam.”
„Jó, összehangolt munkamenet az orvosok, a nővérek, és a betegek között is.”
„További sikeres munkát kívánok. Bízom benne, hogy Alapítványuk híre sok helyre eljut. (Rajtam nem fog múlni.).
„Az osztályvezető főorvos és a kezelő orvos nagyon kedves, udvarias. Az asszisztens is nagyon kedves volt a kezelések ideje alatt. A nővérek aranyosak, kedvesek a betegekkel, ha kéréssel fordulnak hozzájuk, mielőbb igyekeznek teljesíteni. Ittlétünk ideje alatt elégedettek voltunk az osztály dolgozóival. A tisztasággal hiába igyekeznek a takarítónők, ha a betegek nem vigyáznak a rendre, hisz minden percben nem takaríthatnak minden beteg után.”
Elégedett vagyok. Udvarias, jó emberek vettek körül. A szakmai felkészültséggel is elégedett vagyok.
Először feküdtem a Bajai Kórházban. Az összes vizsgálat és ellátás megfelelő volt.”
Szülészet-Nőgyógyászat
Az osztály dolgozóinak segítőkészsége jó, korábbi alkalmakkor is pozitív élményekkel távoztam. Azonban a nővérek, orvosok szemlátomást leterheltek, ennek ellenére igyekeznek a betegek testi problémáinak kezelése mellett a lelki támogatást, biztatást is megvalósítani.”
Traumatológia
„Kezelőorvos figyelmes, barátságos, korrekt, szakszerű.”
„Kezelőorvosom meghallgatott, megnyugtatott.”
„Kezelőorvosomtól megfelelő tájékoztatást kaptam.”
„Az egészségügyi személyzetet fegyelem, pontosság, derű, szakszerűség jellemezte.”
„Az egészségügyi személyzet minden megtett.”
„Napi háromszori takarítás + ágyneműcsere volt.”
„Szükség szerint többször is cseréltek ágyneműt.”
„A főétkezések mindig változatosak, a reggelik kissé egyhangúak.”
„Az elmúlt évekhez képest igazán nagy változás történt, kimondottan jó irányban.
Én számomra az orvosok, ápolók nagyon segítőkészek voltak. Nagyon elégedett vagyok a kórházi ellátással.
2009
„ A kiváló hírnév miatt kértem magam ide. Barátaimnak, ismerőseimnek is fogom ajánlani, nem is kell elemezni, már a látszat is magáért beszél. További sok sikert a gyógyítás és ellátás terén.”
„A nővérek tiszta ruhában, szépen járnak.”
„A kezeléssel, kiszolgálással, étkezéssel és különösen a tisztasággal nagyon elégedett voltam.”
„Mindenkinek köszönöm a lelkiismeretes munkát, további sok sikert, jó körülményeket kívánok munkájukhoz.”
Urológia
„Meg voltam elégedve mindennel.”
„A nővérek nagyon kedvesek voltak.”
„Helyben van, megfelelő ellátást biztosít.”
„Számtalan műtétet és sikeres kezelést végeztek itt egészségem gyógyítása, javítása érdekében megelégedettségemre.”
„Köszönettel tartozom a munkájukért.”
„Köszönöm a nővérek és orvosok áldozatos munkáját.”
„Hálás vagyok a nagyszerű gondoskodásért.”
„Nagyon kedvesek és aranyosak az orvosok és a nővérek kivétel nélkül.”
„Kórházukban az Urológia osztályon feküdtem. Olyan ellátásban részesültem, az orvosok odaadóan bántak velem, mindent megtettek értem. Az ápolónők ahogy szóltam, rögtön ott voltak az ágyamnál, kedvesek voltak hozzám. Nagyon sok sikert kívánok nekik. Az egész osztálynak további jó munkát.”
„1998-ban feküdtem bent utoljára. Most nagyon kellemes változást tapasztalok minden vonatkozásban, ahová küldenek is mindenütt kellemesek, udvariasak, egész más a légkör mindenütt, mint régen volt.
A kórház a körülményekhez képest jól működik. A vezetés mindent megtesz a betegekért.
Véleményem szerint dr. Csőke István osztályvezető főorvos nagyon jó légkört alakított kis az osztályon. Barátságosan szól az orvosokhoz és nővérekhez, ezért nyugodt a légkör az osztályon.”
„Tisztelettel megköszönöm az osztály összes orvosának és nővérének a részemre nyújtott felelősségteljes munkát.”
„A kórház színvonalát növelte, hogy nemcsak testileg törődnek a betegekkel, hanem a kórtermekbe elhelyezett újszövetségekkel lelkileg is erősítik a betegeket. Ezért külön köszönet a kórház igazgatójának.”
„A nővérek nagyon aranyosak és kedvesek voltak.”
„Jól és kellemesen csalódtam a kórház körülményeiben.”

SZAKRENDELÉSEK


Belgyógyászat I.
„A két vérvevő lány minden jót kiérdemel, nagyon udvarias és segítőkész.”
„Bár minden egészségügyi szolgálat úgy működne, mint a Bel.I. szakrendelés.”
„Maximálisan meg vagyok elégedve az intézmény és személyzet iránt. Már 4 éve rendszeresen járok ide, és idáig nem voltam egyszer sem elégedetlen.”
Belgyógyászat II.
„Példaértékű. Ilyen bánásmódban sehol nem volt részem.”
Gasztroenterológia
„Mindennel teljesen elégedett voltam.”
Gyerek szakrendelés
„Mindig nagyon segítőkészek voltak.”
Infektológia
„Elégedett vagyok mindennel.”
Ortopédia
„Az orvosokkal és ápolónőkkel elégedett voltam.”
„Kedvesen fogadtak a rendelési idő végén.”
„Azonnal megvizsgált dr. Huszár főorvos úr.”
Pszichiátria
„Teljesen meg vagyok elégedve.”
Radiológia
„Köszönet a munkájukért.”
Reumatológia
„Kedvesek, segítőkészek, barátságosak.”
„Elégedett vagyok a kórházi ellátással.”
Sebészet
„További jó munkát kívánok a kórház orvosainak és a személyzetnek, hálával gondolok Rájuk.”
„Köszönöm a teljeskörű ellátást.”
Urológia
„Korrekt, jó kezelést kaptam.”