Életmentés minden nap

Tisztességgel és odaadással dolgoztak idén is a Bajai Szent Rókus Kórház munkatársai, értékelte dr. Tóth Gábor főigazgató az intézmény karácsonyi ünnepségén, december 18-án. Mint elhangzott: idén több beteget regisztráltak, mint tavaly, ezért a munka mennyisége is növekedett, a színvonalat azonban jövőre is tartani kell.

Az étkezdében megtartott közösségi eseményen ezúttal is a Liszt AMI növendékei – Bednárik Hanna, Lógó Molnár Sára, Szimon Kristóf Mátyás – és tanárai – Horváth Katalin, Kunosné Dankó Ilona – gondoskodtak ünnepi műsorról, majd köszöntők hangzottak el. Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője értékelte a kórház mögött álló dolgos és eredményes évet, arra kérve mindenkit, ne feledkezzen meg a karácsony igazi lényegéről, az Üdvözítő eljöveteléről. Bencsik Jenő, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója dr. Kásler Miklós miniszter üdvözlő levelét olvasta fel. A honatya nagyrabecsüléséről biztosította az egészségügyi dolgozókat az áldozatos, minden nap életet mentő munkáért, amelyet türelemmel, alázattal és szakértelemmel végeznek. – A kormány célja, hogy mindenben segítse munkájukat, erősítve a gondoskodást, a segítő szándékot az év 365 napján – üzente a miniszter.

A bajai önkormányzat részéről Hajdú Miklós alpolgármester méltatta azt a szakmai tisztességet, gondoskodást és odafigyelést, amely a kórházi dolgozók sajátja, majd az elismerések átadása következett.

Dr. Róna Dezső emlékdíjat kapott dr. Komora Cecília, a kórház emléklapját pedig Pethő Attila, dr. Huszár Gergely, dr. Küttel Péter, dr. Czeglédy Antal, dr. Szathmári Zoltán, dr. Zöld Lászlóné, Szalai Zoltánné és Lehoczki János vehette át.

Dr. Tóth Gábor főigazgató a megvalósítások és eredmények között említette, hogy a kórház új orvosokkal gazdagodott, többen tettek sikeres szakvizsgát, dr. Kovács Zsolt PhD fokozatot szerzett, Göbl Vilmosné ápolási igazgató pedig a Bács-Kiskun megyei Iparkamarától kapott magas szintű elismerést. Az érdekességek között az is elhangzott: idén összesen 19 kórházi alkalmazottnak született kisbabája, jelenleg hét munkatárs várandós.

Az ünnepi hangulatot lelkészi jelenlét is fokozta: Fekete Szabolcs esperes-plébános Jézus gyógyító szerepéről és Szent Rókusról emlékezett meg, Bán Béla református lelkipásztor pedig arra figyelmeztetett: iktassuk ki életünkből az önzést, és erősítsük magunkban az adni tudás képességét.

Vissza a hírekhez