Családbarát fejlesztés a kórházunkban

Idén is folytatódnak a fejlesztések a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az intézmény ezúttal a szülészetet, valamint a koraszülött intenzív ellátást teheti korszerűbbé és családközpontúbbá, megközelítőleg 51 millió forint kormányzati támogatásból.

A Bajai Szent Rókus Kórházban mindig lényeges célkitűzés volt, hogy az ellátás során érvényesülhessen a családbarát szemlélet. Az intézmény nemrégiben megkapta a Családbarát munkahely díjat, a szülészet-nőgyógyászat pedig kiérdemelte a Családbarát osztály elismerést. Kormányzati támogatással most ismét ezen a területen történhet előrelépés.

Városunk fontos intézménye közel 51 millió forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán, aminek segítségével a szülészeti és a koraszülött intenzív ellátás fejlődhet tovább, illetve válhat családbarát szempontból még korszerűbbé. A fejlesztés – összhangban a kormány családpolitikájával – könnyebbséget hoz a térség gyermekeket nevelő, vagy gyermeket váró családjainak életébe.

Térségünk számára fontos, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház folyamatos sikereket ér el a pályázati kiírásokon, s szinte nincs olyan hónap, amikor ne adhatnánk hírt egy-egy újabb beruházásról. Ez minden bajai, bácskai ember érdeke!

Dr. Tóth Gábor főigazgató (Bajai Szent Rókus Kórház), Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Fercsák Róbert, Baja város polgármestere

Vissza a hírekhez