A szeretet jegyében segítenek

A magyar ápolók munkájának elismeréseként Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolók példaképének születésnapját a Magyar Országgyűlés közjogi elismerésével megerősítve, a magyar ápolók ünnepévé tette. Ez alkalomból a Bajai Szent Rókus Kórházban február 21-én, csütörtökön szerveztek ünnepséget.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hálás szívvel köszöntötte a szakdolgozókat a jeles napon.  – Áldozatos munkájukkal mindig vigaszt nyújtanak a betegeknek. A kórházi anyagi helyzete stabil, de ez nem sokat érne az Önök kitartó munkája nélkül!

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester Fercsák Róbert polgármester nevében is köszöntötte a kórházi dolgozókat. – Ez az a nap, amikor az ápolókat, szakdolgozókat ünnepeljük. Ám az is kevés lenne, ha naponta köszöntenénk Önöket! Hiszem, hogy aki erre a pályára lép, Isten kiválasztottja.

Dr. Tóth Gábor főigazgató is hangsúlyozta: egyebet nem lehet ilyenkor mondani, minthogy: köszönöm. „Ez a hivatás teljes embert kíván, ezért köszönet jár családjuknak is, akitől megkapják az otthoni támogatást. A kórház vezetése is igyekszik segíteni a munkájukat, így például számos pályázaton indulunk és nyerünk. Az elmúlt tíz évben szinte teljesen megújult a kórház, de működtetni is kell, ez pedig nem menne Önök nélkül.  Úgy vélem, a legnemesebb munka a miénk: visszaadjuk az emberek egészségét!

Göbl Vilmosné ápolási igazgató dr. Kásler Miklós miniszter levelét olvasta fel. Ebben egyebek mellett az állt, hogy szent szolgálatot látnak el. Könnyebbé teszik a betegek mindennapjait, illetve biztosítják az egészségügyi ellátás mellett az emberhez méltó életet. „Az Önök szolgálata a nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú. Ugyanakkor a társadalomnak gondoskodni kell Önökről, biztosítva az anyagi és erkölcsi megbecsülést. Ennek érdekében a kormány több programot indított, továbbá a béremelések 2019/2022-ben folytatódnak. Ez azért is fontos, mert a szeretet jegyében segítik embertársaikat!”

Ugyancsak levélben köszöntötte a kórházi dolgozókat dr. Tóthné dr. Mészáros Katalin járási tisztifőorvos.

Göbl Vilmosné végezetül a teljes állománynak megköszönte az együttműködést.

Műsort adott a neurológiai osztály, valamint a bőr- és nemibeteg gyógyászat (dr. Tímár Gyula főorvos volt a főszervező), majd zárásként a Bajai Szent Rókus Kórház a főigazgató négy szakdolgozót köszöntött. Az intézmény munkatársa 41 éve Blinszki Imréné és Göbl Vilmosné, 42 éve Kátai Katalin, 43 éve Horváth Györgyné.

Az ünnepség kis fogadással ért véget.

Vissza a hírekhez