Betegbiztonsági fejlesztésű

Sikeresen lezárult a Bajai Szent Rókus Kórház Széchenyi 2020 programból finanszírozott Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztése című, 62,08 millió forint költségvetésű, vissza nem térítendő uniós projektje szeptemberben. Az informatikai fejlesztések a betegbiztonság növelését, a betegellátás minőségének javítását célozzák meg.

Egyik eleme egy karszalagos betegazonosító rendszer bevezetése. A fekvőbetegek vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, így a kórház informatikai hálózatára telepített szoftver, valamint a mobil leolvasókészülékek segítségével pontosan beazonosíthatóak. Meghatározható a beteg személye, az elrendelt vizsgálat, a beavatkozás vagy az elvégzett kezelés. A fejlesztéssel minimálisra csökkenthetőek a nem megfelelő betegazonosításból eredő hibák, illetve megkönnyíti az érintett kórházi dolgozók munkáját.

A fejlesztés másik eleme a takarítást ellenőrző rendszer bevezetése a kórházi fertőzések visszaszorításában. Több elemből álló módszertant foglal magában: kontrollanyagok segítségével azonosíthatóak a fertőzések szempontjából kritikus helyszínek, ahol fokozott fertőtlenítésre és takarításra van szükség. A beszerzett elemző szoftver segítségével folyamatosan rögzíthetik az ellenőrzés eredményét, melyből az kimutatásokat, elemzéseket készít. Ezek segítségével elkészíthető az intézmény kritikus felülettérképe, míg a feltárt hiányosságok alapján a takarítást végző személyzet képezhető.

Vissza a hírekhez