Kisautót hozott az angyal

Nagy öröm érte december 21-én a Bajai Szent Rókus Kórház gyermekosztályának kis pácienseit. A MelóDiák cégcsoport jóvoltából egy elektromos kisautóval lett gazdagabb a játékállomány. A gyerekek azonnal birtokba vették a járművet, néhányan ki sem akartak szállni belőle.

Szabó Odett, a cégcsoport bajai adminisztrátora elmondta: a kaposvári vezetőség döntött úgy, hogy idén karácsonyra a déli régióban található összes gyermekosztályt megajándékozzák egy elektromos kisautóval – 70 ezer forint értékben –, ami nemcsak játékszerként tehet jó szolgálatot, de talán egyszerűbb lesz elvinni a kicsiket vizsgálatokra.

– A gyerekek számára a kórház idegen közeg. Igyekszünk otthonossá tenni, ilyen eszközökkel pedig ez még inkább sikerülhet. Ha vizsgálatokra kell menniük, ezzel biztosan könnyebb lesz, bátrabbak lesznek – mondta dr. Tóth Gábor főigazgató. Hozzátette: a gyermekosztály szerencsére sokféle felajánlást és adományt kapott már cégektől és magánszemélyektől, ami azt mutatja, hogy a társadalom egésze számára fontosak a gyerekek.

Dr. Károly Éva osztályvezető főorvos elmondta: szentestére és karácsony első napjára szinte mindenkit hazaengednek, hogy otthon várhassák a gyerekek a Jézuskát. Kiemelte: a gyermekek gyógyításában az empátia és a hozzáállás a legfontosabb. A bajai kórház személyzete felkészült, és pontosan tudják, hogy idegen környezetben a félelem természetes reakció, a feszültség oldásában azonban valóban hasznos lehet a most kapott ajándék.

Vissza a hírekhez