Megvan Baja idei hőse

Második éve hirdeti meg az Amve.hu portál Baja Hőse elnevezésű projektjét, amelynek célja a hétköznapi hősök felkutatása. A kiírás szerint olyan személyiségeket keresnek és díjaznak, akik csendben, feltűnés nélkül munkálkodnak a közjóért. A jelölést és a szavazást is az olvasókra és oldalkövetőkre bízták.

Idén hat jelölt gyűjthette a voksokat. Végül több mint ezer szavazattal Hal Melinda pszichológus-közgazdász, a Bajai Szent Rókus Kórház munkatársa diadalmaskodott. Amint azt a december 21-én, pénteken az Amve-irodában megtartott díjátadón elmondta: megtisztelő volt nyerni ilyen impozáns társaságban. – Többen jelöltek, például a nagymamám, aki a díjátadóra is elkísért, a szavazóim között pedig ott vannak az egészségügyi és szociális ágazat dolgozói, pedagógusok, valamint a pácienseim. Hatalmas összefogás részese lehetettem – mondta a díjazott. Elárulta: szeretné, ha ez a díj is hozzásegítené ahhoz, hogy megvalósítsa élete nagy álmát, egy mentális egészségközpont létesítését városunkban.

– Olyan közösségi teret szeretnék létesíteni, amely a munkahelyi és iskolai zaklatások áldozatai számára nyújt segítséget, akár egészségügyi, akár pszichológiai, akár jogi területen. Ugyanakkor a szórakoztatás és a mentális fejlődését lehetőségét is kínálja. Országos szinten is egyedülálló lenne ez az intézmény, bízom benne, hogy megkapom hozzá a szükséges támogatást – részletezte terveit a díjazott, aki a Baja Hőse 2018. címet megörökítő emlékkövet és ajándékutalványt kapott.

A Baja Hőse ötletgazdája, Szádeczky Attila a díj átadása után elmondta: bár alapvetően egyfajta játékról van szó, öröm számukra, hogy az elismerésnek egyre inkább presztízsértéke lesz, szeretnének hagyományt teremteni.

Vissza a hírekhez