Korszerű Egészségház

Örömünnepre gyűltek össze Nemesnádudvar lakosai december 7-én: sikeres pályázat révén megújult az Egészségház. Köszöntőjében dr. Kovács István polgármester (a Bajai Szent Rókus Kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya főorvosa) kiemelte: az intézmény régóta áll az egészségügy szolgálatában. Szolgálati lakások voltak benne, majd ide került a háziorvosi rendelő, amely megérett a felújításra. – Teljes külső-belső burkolatcsere és szigetelés történt, födém- és héjazatcserét végeztünk, új nyílászárókat szereltünk fel. Kicseréltük a víz- és villanyrendszert is, ez utóbbit álmennyezettel oldottuk meg.

A 40 millió forintos pályázati támogatáshoz sikerült mintegy 8,5 millió forintos önrészt tenni.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta: az országban, az utóbbi években mintegy 500 milliárd forintot költöttek egészségügyi fejlesztésekre. A választókerületbe 7 milliárd jutott, számos települési orvosi rendelőt sikerült felújítani. Nemesnádudvaron több jelentős beruházás zajlott, dinamikusan fejlődik a település.

A Területi Kft. nevében Kicsiny László igazgató-helyettes méltatta az elvégzett munkálatokat, majd az óvodások és az iskolások műsora után Szauter Róbert plébános szentelte fel az új épületet. Dr. Pafféri Éva háziorvos meleg szavakkal mondott köszönetet mindenkinek, aki részt vett a beruházásban, méltatva a nemesnádudvari közösséget, amely mindig szeretettel és bizalommal fordul orvosához. Mint elmondta: a rendelő munkatársai saját ízlésüket és elképzeléseiket érvényesíthették a felújítás során, a bútorzat és berendezés teljes egészében így valósult meg. Eszközfejlesztésre is lehetőség nyílt: 24 órás vérnyomásmérő, illetve EKG készülékkel gazdagodott a rendelő. – Szakmai és érzelmi szempontból is nagy erőlépés az új Egészségház.

Az ünnepélyes szalagátvágás után mindenki bejárhatta a felújított létesítményt. Az eseményen részt vett dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus kórház főigazgatója is.

Vissza a hírekhez